Nivala.orgNivala.org keskustelu Angelina verkkokauppa
 | Foorumin etusivu | Rekisteröidy | Vastaa | Etsi | Tilastot | Ohje |
Nivala Nivala.org keskustelu / Nivala /

Vaaliennuste

Kirjoittaja Lopitsoi
Käyttäjä
#1 | Lähetetty: 11 Huhti 2011 11:23 
Ei pääse 22 evuskunttaan...

Kirjoittaja kansa
Nimetön
#2 | Lähetetty: 18 Huhti 2011 02:08 
Kansa on puhunut!

Kirjoittaja Lopitsoi
Käyttäjä
#3 | Lähetetty: 18 Huhti 2011 07:41 
Eikä päässy... kepulle karvas tappio...
Mutta PERSUT jyräs mafian kontalleen:-)

Kirjoittaja Lopitsoi
Käyttäjä
#4 | Lähetetty: 12 Touko 2011 22:08 
Demokratian peijaiset
Tuomas Sallinen | toukokuu 2011

Suomalainen valtamedia teki kaikkensa pitääkseen Perussuomalaisten jatkuvasti kasvavan kannatuksen piilossa. Viimeinen ja aika epätoivoinen yritys oli juuri ennen vaaleja kertoa että "kannatus on nyt laskussa". Se oli valhe joka paljastui vaalipäivänä, kun Timo Soini marssitti eduskuntaan valtavalla vyöryllä 39 kansanedustajaa. Tämä on itsenäisen Suomen ylivoimaisesti suurin vaalivoitto, jos puhutaan yhden puolueen kannatuksen kasvusta. Vaalit käytiin luultavasti rehellisesti ja demokratian ainakin "hengen mukaisesti".

Siinä se sitten onkin mitä demokratiaan tulee. Jyrki Kataisesta tehtiin odotetusti hallitusneuvottelija. Mutta hallitusneuvottelujen sijaan hän alkoikin varsin kummallisen ja makaaberin näytelmän, jonka tarkoituksena ei ollut saada Suomeen toimiva enemmistöhallitus, vaan runnoa tavalla tai toisella tämä "Portugalin paketti" kuntoon. Varsinaiset neuvottelut käytiin taas suljettujen ovien takana kabineteissa. Siellä sovittiin – täysin Suomen perustuslain vastaisesti – ne menetelmät jolla Suomen talouselämä saadaan edelleenkin sidottua yhä syvemmin EU:n talouden "vakauttamiseen". Tähän näytelmään ovat osallistuneet Vihreät ja Keskusta, jotka ilmoittivat, että he tukevat kyllä tukitoimia. Samaan aikaan SDP kehitti valtaisan emävalheen. He ilmoittivat että voivat tukea Portugalin tulipakettia jos ehdot muuttuvat. Heidän kirjaamansa muutokset ovat kuitenkin pelkkää silmänlumetta, vaikka Eero Heinäluoma on jo ehtinyt väittämään, että nyt tulipolitiikka muuttuu täysin. Todellisuudessa mikään ei muutu. Jos pankkien vastuulle saadaankin jokin pankkiveron tyyppinen lisä, on vain ajan kysymys milloin se kiertää takaisin tavallisten kansalaisten maksettavaksi. Se, että SDP vaatii Portugalia myymään omaisuuttaan on vain lisälause, jolla ei voi käytännössä olla mitään merkitystä.

Timo Soini on siinä täysin oikeassa, että tällaisessa tilanteessa ei mikään kosmetiikka auta. Samaa mieltä ovat myös kaikki talousasiantuntijat. Euromaiden välinen räikeä ero on kasvanut koko euron olemassaolon ajan. Saksa on huippukunnossa ja sen vienti vetää kuin junan vessa. Samaan aikaan esimerkiksi Kreikan talous on painunut niin alas, että sitä ei enää pelastaa mikään. Kreikan talouden romahtaminen on jo alkanut. Portugalin saama tukipaketti ei pelasta Portugalia, vaan ajaa tilanteen siihen, että seuraavat euromaat voivat ajaa talouden avunpyyntökuntoon. Tämä järjestelmä joko toimii, tai sitten se ei toimi. Soinin mielestä se ei toimi. Asiassa lienee vinha perä, sillä ne ongelmat joiden vuoksi Kreikka on joutunut tilanteeseensa ovat rakenteellisia. Euroalueen epäaasapaino johtuu rakenteellisista ongelmista, ei yksittäisten maiden kassakriisistä.

On kuitenkin hyvä muistaa, että kun suomalaisilta vietiin keväällä 1992 presidentti Mauno Koiviston avustuksella perustuslain mukainen oikeusturva, sitä ei varsinaisesti ole vielä "palautettu". Se poliittinen perintö, joka syntyi lamavuosien myllerryksestä, saa nyt varsin johdonmukaisen jatkon. Poliittinen eliitti, virkamiehet ja talouselämän valta päättävät mitä tässä maassa tehdään. Demokratia ja illuusio siitä, että kansa voisi äänestämällä vaikuttaa asioihin on saanut nyt virallisen kuolemantuomion. Kansaa ei johda eduskunta ja sen valitsema hallitus. Kansaa johtaa näivettynyt ja läpeensä korruptoitunut eliitti joka ei kaihda mitään keinoja viedäkseen asiansa haluamaansa lopputulokseen.

Tällainen nyt esitetty poliittinen näytelmä on erittäin vaarallinen tapa kusta kansaa silmään. Kun Perussuomalaiset nyt joutuvat oppositioon sen suosio tulee kasvamaan. Jos kansa jaksaa odottaa neljä vuotta tulee seuraavat eduskuntavaalit olemaan monille nykyisin "suurille" puolueille peijaiset. 90 luvun laman aikaiset kansanmurhan traumat eivät ole vielä unohtuneet. Nyt esitetty demokratian täydellinen raiskaaminen ei voi olla johtamatta kansakunnan kannalta varsin pelottaviin seurauksiin.

Minkälainen hallitus siitä tulee, kun Kataisen Kokoomus ja Urpilaisen SDP lähtevät viemään "Suomen asioita" eteenpäin? Tuskin he ehtivät ennen juhannusta ottaa edes esille yhtään oman maan tärkeää asiaa, kun juna kulkee. Jos joku on äänestänyt Perussuomalaisia siinä uskossa, että Suomessa on vallalla demokratia, viimeistään nyt on korkea aika avata silmät ja alkaa toimimaan samoilla keinoilla kuin nämä poliittiset korpit.

Kirjoittaja kutainen
Nimetön
#5 | Lähetetty: 13 Touko 2011 08:35 
bilderbergit jyrää suomen varattomaksi, kuten ovat ovat jo tehneet kreikassa,portugalissa,irlannissa,espanjassa.... mikä maa seuraavana?????

Nivala Nivala.org keskustelu / Nivala / Vaaliennuste Ylös

Vastauksesi Klikkaa tätä ikonia siirtyäksesi lainattuun viestiin

 

 ?
Voit lähettää viestejä anonyymisti kirjoittamalla käyttäjätunnuksen ja jättämällä salasanakentän tyhjäksi. Jos sinulla olisi käyttäjätili, voisit kirjautua foorumille ko. lomaketta käyttäen…
 
  Nivala.org keskustelu Foorumia pyörittää Forum Software miniBB ®