Nivala.orgNivala.org keskustelu Angelina verkkokauppa
 | Foorumin etusivu | Rekisteröidy | Vastaa | Etsi | Tilastot | Ohje |
Nivala Nivala.org keskustelu / Nivala /

EU-vaalit

Sivu  Sivu 1 / 2:  1  2  Seuraava »  
Kirjoittaja olija
Käyttäjä
#1 | Lähetetty: 23 Touko 2009 18:32 
EU-parlamenttivaalit lähestyvät hyvää vauhtia. Joko olet ehdokkaasi löytänyt? Onhan näitä mistä valita. Valehtelusta kiinni jäänyt entinen pääministeri, rattijuoppudesta tuomittu entinen ministeri, entinen puoluejohtaja, nykyisiä kansanedustajia sekä tämä kaikkien EU-vastaisten isä (äiti) persujen pomo. Sitten joukko näitä urheilukuuluisuuksia ja joukon jatkona porukka täysin ummikkoja tuntemattomia. Onhan näistä sitten varaa valita se maaliman paras edustaja Euroopan parlamenttiin!

Kirjoittaja KÖYHÄLISTÖN ÄÄNI
Nimetön
#2 | Lähetetty: 23 Touko 2009 19:51 
mun ääneni menee soinille....PERSUT RULES....

Kirjoittaja olija
Käyttäjä
#3 | Lähetetty: 23 Touko 2009 21:02 
Hyvä niin, Soini lienee ainut varma menijä noista ns. näkyvistä ehdokkaista! Eri asia sitten on, mitä se aiheuttaa persuille esim. seuraavissa eduskuntavaaleissa. Ei se Timo ehdi kaikkia hoitaa, vaikka tehokas tyyppi onkin.

Kirjoittaja v 8
Käyttäjä
#4 | Lähetetty: 24 Touko 2009 00:39 
äänestä enää ketään,kaikki sellasia ilmastonmuutos tissiposki jeesustelija ydinvoimavastustajia.

Kirjoittaja Lopitsoi
Käyttäjä
#5 | Lähetetty: 24 Touko 2009 08:49 
v 8:
v 8
Käyttäjä#4 | Lähetetty: 24 Touko 2009 00:39
Vastaa Lainaa
äänestä enää ketään,kaikki sellasia ilmastonmuutos tissiposki jeesustelija ydinvoimavastustajia.

Kait sinä Soinille kuitenki käyt äänes antaan, nii nähhään mitä se saa aikaseksi rysselissä

Kirjoittaja PerusArvo
Käyttäjä
#6 | Lähetetty: 24 Touko 2009 09:29 
v 8:
äänestä enää ketään

Tuotahan ne tietyt tahot oottaaki, ja ne tietyt tahot äänestää VARMASTI, ja sulla ja mulla vaan asiat , jos nyt ei huonone niin ainaki ihmettelyä piisaa enempi.

voi ne huonotakki

Kirjoittaja olija
Käyttäjä
#7 | Lähetetty: 24 Touko 2009 13:22 
Onhan siellä ehdokkaana myös tämä taannoinen koplausministeri.

Kirjoittaja pulteri
Käyttäjä
#8 | Lähetetty: 24 Touko 2009 16:20 
Heh heh, montkohan promillea yhden äänen vaikuttavuus on, sitähän voi laskeskella, onko väliä vaikka jättää äänestämättä.

Kirjoittaja olija
Käyttäjä
#9 | Lähetetty: 24 Touko 2009 18:55 
Jos läpi pääsee 50 000 äänellä ja tulos on 49 999 ääntä, on sillä yhdelläkin äänellä merkitystä. Toisaalta voittihan Kekkonenkin Fagerholmin vuonna 1956 yhdellä äänellä.

Kirjoittaja PerusArvo
Käyttäjä
#10 | Lähetetty: 28 Touko 2009 22:38 | Muokkasi: PerusArvo 
Vähän menee offtopic mutta on tämäki...

2009-05-22
Presidentti vaikenee, pääministeri kiemurtelee
Itsenäisyyspuolue kysyi ja sai pääministeriltä omituisen vastauksen Itsenäisyyspuolue lähetti viime kesänä 26.6 2008 presidentti Tarja Haloselle ja pääministeri Matti Vanhaselle kirjeet, joista ei ole aikaisemmin julkisuudessa kerrottu. Niissä viitattiin muun muassa mielipidetutkimuksiin, jotka osoittivat, että suomalaisten suuri enemmistö ei halua luopua maamme valtiollisesta itsenäisyydestä eikä hyväksy Lissabonin sopimukseen sisältyvää EU:n jäsenmaiden päätösvallan kaventamista eikä jäsenmaiden velvoittamista lisäämään asevarustelua.

Itsenäisyyspuolueen kirjeessä kysyttiin, eikö jo olisi aika aloittaa avoin ja tosiasiat tunnustava rehellinen kansalaiskeskustelu maamme valtiollisesta asemasta ja niistä toimista, jotka ovat tarpeen, jotta tulevat sukupolvet voivat elää kansanvaltaisessa ja valtiollisesti itsenäisessä Suomessa. Tämän kansalaiskeskustelun aikaansaamiseksi kirjeessä pyydettiin presidentti Halosta ja pääministeri Vanhasta vastaamaan seuraaviin kysymyksiin:

Kuusi kysymystä
1. Mihin toimenpiteisiin aiotte ryhtyä avoimen kansalaiskeskustelun käynnistämiseksi maassamme Lissabonin sopimuksen sisällöstä, merkityksestä ja vaikutuksista Suomen valtiosääntöön, valtiojärjestykseen ja kansanvaltaan?

2. Mitä kansanvalta, kansansuvereniteetti ja sen perusteella kansallemme kuuluva valtiollinen itsenäisyys mielestänne edellyttävät maamme hallitusvallan käyttäjiltä ja heidän suhtautumiseltaan Lissabonin sopimukseen?

3. Pidättekö Suomen valtiosäännön mukaisena ja hyväksyttävänä, että maamme voidaan vastoin oman hallituksensa ja eduskuntansa päätöstä sitoa Lissabonin sopimuksen EU:lle antamin valtuuksin tämän solmimiin kansainvälisiin sopimuksiin?

4. Haluatteko puolustaa maamme perustuslaissa säädettyä valtiosääntöämme ja valtiojärjestystämme ja toimia siten, että yksinomaan Suomen kansalle valtiojärjestyksemme mukaan kuuluvaa valtiovaltaa ja siihen perustuvaa eduskunnan lainsäädäntövaltaa ei luovuteta maamme rajojen ulkopuolelle?

5. Hyväksyttekö, ja jos hyväksytte niin millä perusteella, sen, että eduskunta, joka ainoastaan edustaa ylimmän vallan, valtiovallan, haltijaa, Suomen kansaa, luovuttaa yksinomaan tälle ja samalla myös tuleville suomalaisille sukupolville kuuluvaa valtiovaltaa maamme rajojen ulkopuolelle ja näin mitätöi maamme valtiosäännön, valtiojärjestyksen ja valtiollisen itsenäisyyden?

6. Oletteko valmis puoltamaan sitä, että maahamme perustetaan poliittisesti riippumaton perustuslakituomioistuin estämään maamme kansanvaltaiseen valtiosääntöön ja valtiojärjestykseen kohdistuvat loukkaukset?
Itsenäisyyspuolue pyysi lisäksi kirjeessään, "että samalla kun mahdollisimman pian vastaatte näihin kysymyksiimme, myös saatatte vastauksenne kansalaisten tietoon ja siten käynnistätte näistä maamme ja kansamme kannalta elintärkeistä asioista avoimen kansalaiskeskustelun".

Presidentti jätti vastaamatta
Kun vastauksia ei kuulunut, niitä tiedusteltiin elokuun lopulla 2008 presidentille ja pääministerille lähetetyillä uusilla kirjeillä. Pian sen jälkeen presidentinkansliasta soitettiin Itsenäisyyspuolueen puheenjohtajalle Antti Pesoselle, että vastausta ryhdytään laatimaan. Mitään vastausta ei tasavallan presidentiltä ole kuitenkaan saatu, vaikka hän virkaansa toiselle kaudelle valituksi tultuaan lupasi kansalaisille toimia aktiivisesti mielipidejohtajana.

Pääministerin merkillinen kirje
Sen sijaan pääministeriltä tuli Itsenäisyyspuolueelle kirje, joka oli päivätty 18.9.2008. Pääministeri Vanhasen kirjeen sisältö on sikäli hämmästyttävä, että siinä ei vastattu yhteenkään hänelle esitettyyn kysymykseen eikä myöskään kommentoitu Itsenäisyyspuolueen kirjeessä esitettyjä perusteluja.

Uusi kirje pääministerille
Pääministeri Vanhasen sivuutettua hänelle esitetyt kysymykset Itsenäisyyspuolue lähetti pääministerille lokakuun alussa uuden kirjeen, jossa kysymykset toistettiin ja lisäksi kommentoitiin pääministerin kirjeessään esittämiä väitteitä.
Seuraava on suora lainaus pääministeri Itsenäisyyspuolueen Vanhaselle lähettämästä uudesta kirjeestä:
- Katsotte ministerien käyttämien puheenvuorojen, joissa niissäkään ei ole vastattu tekemiimme kysymyksiin, täyttävän avoimen kansalaiskeskustelun vaatimukset. Käsityksemme avoimesta ja rehellisestä kansalaiskeskustelusta ovat varsin kaukana toisistaan. Mielestämme keskusteluun tarvitaan aina enemmän kuin yksi osapuoli.

- Esitätte kirjeessänne eräitä väitteitä, mutta jätätte ne kokonaan perustelematta. Pyydämme, että samalla kun vastaatte tekemiimme, maamme tulevaisuuden kannalta olennaisen tärkeisiin kysymyksiin, ystävällisesti perustelette lähettämäänne kirjeeseen sisältyvät väitteet. Niiden johdosta esitämme seuraavat kommentit:

- Väitätte, että Suomi on kokonaisuudessaan hyötynyt EU-jäsenyydestä, ja että EU-jäsenyys on tuonut kansalaisten elämään vakautta, turvallisuutta ja kilpailukykyä. Matala korkotaso on mielestänne tästä oiva esimerkki.

Turvattomuus ja eriarvoisuus lisääntyneet
-Väitteenne, että Suomi on kokonaisuudessaan hyötynyt EU-jäsenyydestä on totuuden vastainen. Vain pieni murto-osa suomalaisista, suurten pääomien omistajat ja EU:n tehtävissä työskentelevät, hyvin palkatut henkilöt ovat hyötyneet EU-jäsenyydestä. Sen sijaan kansalaisten suuren enemmistön elämään EU-aika on tuonut epävakautta ja turvattomuutta.

Turvattomuus varjostaa lasten, opiskelijoiden, työttömien, työsuhteensa katkeamista pelkäävien työssä käyvien ja useimpien eläkeläisten jokapäiväistä elämää. Ilmeisesti suuressa määrin tämän seurauksena lasten, nuorten ja aikuisten pahoinvointi sekä mielenterveysongelmat ovat voimakkaasti lisääntyneet. Tästä ovat seuraukset olleet varsin kohtalokkaat.

- Elintarvikkeet ja monet julkiset palvelut ovat kallistuneet ja niiden laatu on heikentynyt.
- Rahanpuutteeseen vedoten on kouluissa muodostettu ylisuuria
opetusryhmiä ja pakkolomautettu opettajia.
- Käyttötilien verotettu säästökorko on lähes olematon.

Suomen omavaraisuus romahtanut
-Maamme bruttokansantuotteesta laskettavissa oleva omavaraisuusaste on aina ollut suhteellisen korkea. Esim v. 1985 omavaraisuusaste oli lähes 55 prosenttia tilastokeskuksen laskemaan vuoden 2000 hintaan: kotimaa 48,4 mrd euroa, vienti 20,4 mrd euroa, tuonti 19,7 mrd euroa, = 88,5 mrd euroa), mutta v. 2007 se oli enää runsaat 8 prosenttia (vuoden 2000 hintaan; kotimaa 13,7 mrd euroa, vienti 83,4 mrd euroa, tuonti 67,1 mrd euroa, = 164,2 mrd euroa).

- Omavaraisuuden romahtamista pahentaa vielä se, että ulkomaan tavaraliikenne tapahtuu lähes kokonaan muiden kuin suomalaisten omistamilla aluksilla.

Työntekijöiden asema vaikeutunut
- Tuotantorakenteen muutoksen, pääomaliikkeiden vapauden ja yhä suurempien voittojen tavoittelun seurauksena pätkätyötä tekevien ja lyhytaikaisessa työsuhteessa olevien määrä on EU-aikana kasvanut voimakkaasti. Työsuhteiden muuttamisella osa- tai määräaikaisiksi pätkätyösuhteiksi on paitsi lisätty voittoja, poljettu palkkoja, kiristetty työtahtia ja synnytetty turvattomuutta.

- Mikäli työttömyysaste laskettaisiin samalla tavalla kuin ennen vuotta 1998, se olisi nyt pitkälti yli kaksinkertainen virallisesti ilmoitettuun verrattuna.

- Yli puolet työvoimasta on viime vuosina joutunut osa-aikatyöhön tai vuoden aikana vähintään yhden työttömyysjakson uhriksi.

- Kaudella 1990-2007 palkkojen osuus kokonaistuotannon rahallisesta arvosta on laskenut viidenneksellä, 24,6 prosentista 19,6 prosenttiin.
- Asuntolainojen viitekorot ovat jälleen nousseet, ja lähes viiden prosentin tasolle kohonnut inflaatio on nopeasti syönyt palkkojen ja eläkkeiden korotukset.
- Köyhyys on lisääntynyt. Tuloerot ja eriarvoisuus ovat kasvaneet.

Oma toimintavapaus menetetty
- Ulkopolitiikassa on menetetty oma toimintavapaus. On luovuttu puolueettomuudesta ja liittoutumattomuudesta sekä sitouduttu "varauksettomasti tukemaan" EU:n yhteistä ulko- ja
turvallisuuspolitiikkaa.

- Väitätte myös, että EU-jäsenyys on parantanut mahdollisuuksia vastata ilmastonmuutoksen uhkiin ja moninkertaistanut mahdollisuudet liikkua, opiskella ja työskennellä muissa EU-maissa.
- Se, että Suomi on EU:n jäsen, ei valitettavasti ole tuonut mitään lisäarvoa ilmastonmuutoksen torjuntaan. EU:n voimaan saattamien vapaan kilpailun periaatteiden seurauksena ovat ilmaa saastuttava lento- ja laivaliikenne sekä maanteitse tapahtuva rahtiliikenne huomattavasti lisääntyneet.
- Suomalaisten mahdollisuuksia liikkua, opiskella ja työskennellä muissa EU-maissa ei voitane pitää parempina kuin EU:hun kuulumattomien sveitsiläisten ja norjalaisten vastaavia mahdollisuuksia.

Pukki kaalimaan vartijana
- Kirjoitatte, että ylintä lainsäädäntövaltaa Suomessa käyttävä eduskunta on hyväksynyt kaikki EU:ta koskevat perussopimukset ja katsotte näin kaiken olevan kunnossa.

- Tähän on huomautettava, että eduskunta edellytti syksyllä 1994, että Suomen liittyminen EU:n talous- ja rahaliittoon käsitellään eduskunnassa myöhemmin hallituksen sille tekemän lakiesityksen pohjalta. Tällaista esitystä ei eduskunta ole koskaan käsitellyt, vaan Suomi liitettiin EMU:un pelkästään hallituksen päätöksellä.

- Kirjeestänne saa sen käsityksen, ettette näe mitään ristiriitaa siinä, että eduskunta toimii yhtä aikaa sekä lainsäätäjänä että perustuslakituomioistuimena. Monien mielestä tilanne on sama, kuin jos pukki toimisi kaalimaan vartijana.

- Jotakin on vakavasti vinossa, kun eduskunta katsoo oikeudekseen luovuttaa itselleen kuuluvaa lainsäädäntövaltaa eli viime kädessä kansalle kuuluvaa valtiovaltaa maamme rajojen ulkopuolelle ja katsoo oikeudekseen tehdä sen toisin ja avokätisemmin perustein kuin luovuttaessaan lainsäädäntövaltaansa maamme rajojen sisäpuolelle.

- Sivuutatte kokonaan sen tosiasian, että näin menetellessään eduskunta on kumonnut valtiosääntömme kansanvaltaiset perusteet, minkä perustuslakimme nimenomaisesti kieltää, ja luovuttanut Suomen kansalle kuuluvan ylimmän vallan EU:lle. Tämän jälkeen Suomen eduskunta ei enää ole mainitsemanne ylimmän lainsäädäntövallan käyttäjä maassamme.
- Se, että täällä on noudatettava EU:n lainsäädäntöä sekä sen tuomioistuimen ja keskuspankin päätöksiä on tehnyt tosiasiallisesti lopun maamme val

Kirjoittaja PerusArvo
Käyttäjä
#11 | Lähetetty: 28 Touko 2009 22:40 | Muokkasi: PerusArvo 
Entäs tämä sitten?http://www.uusisuomi.fi/videot/61254-kaksintaistelu-alho-vs-korhola

Voi hyvät hyssyrät tämänkin Korholan "ammattitaitoa".

Kirjoittaja hyeena
Nimetön
#12 | Lähetetty: 29 Touko 2009 06:09 
kokkoomus se on kaiken pahan alaku ja juuri.

Kirjoittaja Jepulis.
Nimetön
#13 | Lähetetty: 29 Touko 2009 13:11 
Juuri niin, Tsemppiä! X0

Kirjoittaja olija
Käyttäjä
#14 | Lähetetty: 29 Touko 2009 15:32 
Perusarvohan se oikein sanansäilää käyttääpi, tosin lainattua puhetta, mutta kanta tuli selväksi. Jos Suomen kansan enemmistö olisi samoilla linjoilla kun itsenäisyyspuolue, olis eduskunnassa tällä puolueella vahva vaikutusvalta. Näin ei kuitenkaan ole. Kansan enemmistö hyväksyy nykymenon äänestämällä eduskunnassa istuvia puolueita. Itsenäisyyspuolue yrittää Perussuomalaisten apajille vastustamalla Euroopan Unionia populistisilla väitteillä. Kyllä unionin jäsenyys on tuonut pääosin pelkästään hyvää suomalaisille. Ollaanhan nyt oikeassa markkinatilanteessa. Sosialistinen neuvostotasavaltojen liitto romahti vallan korruptioon ja ns. suunnitelmatalouteen. Suomi oli pitkään välimaastossa, osin suunnitelmataloudessa, kilpailu oli monessa suhteessa rajoitettua (ohjevähittäishinnat kaupoissa, korot määrättiin Suomen Pankissa, metsäteollisuus pelastettiin kerta toisensa jälkeen devalvaatioilla, hintasäännöstely, jne.). Nyt elämme normaalissa markkinataloudessa. Sehän näkyy oikean puolueen, eli kokoomuksen kannatuksen jatkuvana nousuna. Eläköön vapaa markkinatalous ja Kansallinen Kokoomus, Suomen suurimpana puolueena!

Kirjoittaja PERSU
Nimetön
#15 | Lähetetty: 29 Touko 2009 16:39 
eläköön kokoomus.eläköön eläkejärjestelmän tuhoutuminen,eläköön verojen nostot,eläköön fortumin optiot,eläköön rikkaat,kyykkiköön köyhät,eläköön työttömyys,eläköön syrjätyvät,eläköön työtätekemättömät lusmut,eläköön pakolaiset,eläköön koska köyhät köyhtyvät ja rikkaat verenimijät rikastuvat.lopuksi Claes Anderssonin sanoin:Tätä maata ei pelasta enää kuin vallankumous.Eläköön Kokoomus.

Sivu  Sivu 1 / 2:  1  2  Seuraava » 
Nivala Nivala.org keskustelu / Nivala / EU-vaalit Ylös

Vastauksesi Klikkaa tätä ikonia siirtyäksesi lainattuun viestiin

 

 ?
Voit lähettää viestejä anonyymisti kirjoittamalla käyttäjätunnuksen ja jättämällä salasanakentän tyhjäksi. Jos sinulla olisi käyttäjätili, voisit kirjautua foorumille ko. lomaketta käyttäen…
 
 
  Nivala.org keskustelu Foorumia pyörittää Forum Software miniBB ®