Jatkan vielä tuota eilisen MOT:n teemaa ja panen tähän oikeaoppisen makkarasoossin reseptin (joka on muuten helppo muistaa)! 100 gr voita 1 dl vehnäjauhoja 1 litra vettä suolaa 1 lenkkimakkara (sipulia, jos siitä tykkää, lihalientä, jos siitä tykkää). Ja sitten hommiin: Sulatetaan voi paistinpannulla, lisätään vehnäjauhot ja ruskistetaan niin kauan kuin hermo kestää (eli siis tosiruskeiksi, ei kuitenkaan polteta); (sipuleita voi lisätä jos siltä tuntuu), lisätään vesi (ja suola tai sitten lihaliemi). Sekoitellaan tasaiseksi liemeksi. Makkaralenkki paloitellaan ja ruskistetaan voissa. Lisätään makkarat soossiin ja annetaan hautua hiljalleen tunti-pari. Nautitaan kuoripottujen kanssa. Kuoritut potut muussataan lautaselle, johon lisätään tämä herkullinen soossi! |