Nivala.orgNivala.org keskustelu Angelina verkkokauppa
 | Foorumin etusivu | Rekisteröidy | Vastaa | Etsi | Tilastot | Ohje |
Lukijoiden ajatuksia Nivala.org keskustelu / Lukijoiden ajatuksia /

Koira, vaarallinen ystävä

Kirjoittaja NiVi
Tiedottaja
#1 | Lähetetty: 28 Marras 2008 03:52 
Suomessa sodan jälkeen koirat ovat tappaneet monikymmenkertaisesti sen määrän ihmisiä kuin karhut ja sudet yhteensä. Kuitenkin karhuille ja susille vihoitellaan jatkuvasti ja koiria palvotaan.

Koirien tekemät tapot melkein hyväksytään, mutta ei luonnon eläimien tekemät. Onneksi kaikki koirat eivät ole riittävän isoja tappaakseen ihmisen.
Nykyisin koirat lihovat hyvästä, kaupasta ostetusta ruuasta. Samoin koirat sairastavat johtuen monesti runsaasta ruokinnasta ja riittämättömästä liikunnasta. Sairasta koiraa kuljetetaan tohtoreilla ja maksetaan huomattavia summia hoidoista samalla, kun osa ihmisistä köyhtyy ja jopa kerjää kaupungeissa. He sairastavat ja eivät saa hoitoa. He kärsivät ja eivät saa lohdutusta. He ovat jääneet heitteille. Useimmat koiran omistajat kääntävät katseensa sivuun tällaisista ihmisistä.

Suomeen on syntymässä köyhälistö, jota hyljeksitään, vieroksutaan ja halveksitaan.

Perheissä hoidetaan ja pidetään koiria tärkeämpänä kuin lapsia. Koirille otetaan huippuvakuutukset; lapsille ei. Koiran asema on monesti Suomessa parempi ja tärkeämpi kuin ihmisen asema.

Koiriin satsataan runsaasti rahaa ja niitä palvotaan. Yksinäiset ihmiset on unohdettu.

Koiran omistajat kehuvat koiriaan kuinka ystävällisiä ja mukavia ne ovat. Kun menee kylään, ne hyppivät vierasta vastaan nuuskien kaikki paikat. Tämä ei tunnu mukavalle ainakaan silloin, kun koira tulee pihalla vastaan rapaisin käpälin. Pitäisi olla pukeutunut suojahaalareihin. Lapsia vasten hypätessään tällainen miellyttävä, iso koira voi kaataa lapsen ja nuolla naaman; mutta sehän on vain hellyyttä. Onneksi kaikilla ei ole vasikan kokoista koiraa ja niin on parempi silloin, kun koira saattaa käydä kiinni vieraaseen kuin sika limppuun. Näitäkin tapauksia on paljon, jolloin vieraat saavat käydä jopa terveyskeskuksessa paikkailemassa puremajälkiä.

Oma lukunsa on koirat, jotka murisevat ja haukkuvat häkissä päivät pääksytysten. Kaikki ohikulkijat tulevat haukutuksi mennen tullen ja naapurit saavat kuunnella haukuntaa päivästä toiseen. Monilla tällaisilla rakeilla tahtoo haukkuäänikin sortua, kun pitää "luskuttaa" jatkuvasti.
Parempi asia on, kun koirat ovat häkissä eivätkä irrallaan. Nämä irrallaan olevat koirat usein ärhentelevät myös ohikulkijoille ja mitä pienempi koira sen kovempi isottelemaan ja mitä pienempi ihminen sen innokkaammin koira saattaa käydä "päälle". Onneksi Suomessa ei vielä ole kiinalaisten tapaisia "koiraravintoloita", joissa irtolaiskoirat voisivat tulla hyödynnetyksi.

Oman ongelmansa ovat koirien ulosteet. Niitä on pitkin tienvarsia ja keskellä tietäkin voi olla mahtavan isoja kasoja, joita pitää varoa, mutta usein hoksaa sellaisen liian myöhään... Joillakin koirilla on tapana käydä ulostamassa naapurin pihalla tai postilaatikon juurella tai ainakin merkkaamassa virtsalla postilaatikon alustan tai vastaavan paikan.

Kuitenkin monet koiranomistajat ymmärtävät koiran aseman oikein ja hoitavat koiransa asiallisesti ja koirat osaavat myös käyttäytyä hyvin, koska koira ei ole noussut isännäksi. Voidaan sanoa:
Sellainen koira kuin omistaja.

Pontus Bulldoggi

Kirjoittaja ei turha pelko
Nimetön
#2 | Lähetetty: 29 Marras 2008 17:48 
Sen tiedän että vasikankokoinen saksanpaimenkoira on peto,opetettu haistelemaan kaikki
ohikulkijat tiellä,kielletään ja käskytetään.Ja dyykkarien koira toimii kuinka on opetettu.
Jos tämä susi pääsee irti,se tekee rumaa jälkeä,pelkäävätkö omistajat varkautta vai mitä.
Koira on yöt vahtina eripaikassa kun päivät senverran tiedän talon tapoja,epäilen että on
verenhimoiseksi opetettu.MIKSI ?

Kirjoittaja Kohtaexnivalalainen
Käyttäjä
#3 | Lähetetty: 30 Marras 2008 01:29 
Tuosta koira-asiasta sen verta että totta on että koira on kuin omistajansa. Niin on moni muukin asia. Mutta mitä sen pitäis ketään ahdistaa kuinka hyvin esim. minä koirastani huolehdin? Sehän on minulle jälkikasvun korvike! Pitäiskö sitä pitää pihalla vaiko ihan lopettaa ja siirtyä hoivaamaan hamppeja ja puleja kylien nurkille? Ei oikein tunnu menevän minun kaaliin! Hmm...Päätös on: Koira pysyy ja saa lopun elämäänsä parasta hoitoa ja KOULUTUSTA! Piha on meidän koiran reviiriä (josta se ei poistu ilman käskyä) ja se on jo kujan päässä ilmoitettu kyltillä. Sinne jos joku eksyy on tasan oma syynsä! Tutut ja ystävät meidänkin musti kyllä kitisijöistä erottaa....... Eikä se koira ole paha vaan sen omistajat...

Kirjoittaja v8
Nimetön
#4 | Lähetetty: 5 Joulu 2008 23:26 
jep!isolla jiillä!!

Kirjoittaja Tume
Nimetön
#5 | Lähetetty: 7 Joulu 2008 10:00 
Suomessa sodan jälkeen autot ovat tappaneet monisatakertaisesti sen määrän ihmisiä kuin karhut ja sudet yhteensä. Kuitenkin karhuille ja susille vihoitellaan jatkuvasti ja autoja palvotaan.

Autojen tekemät tapot melkein hyväksytään, mutta ei luonnon eläimien tekemät. Onneksi kaikki autot eivät ole riittävän nopeita tappaakseen ihmisen.
"Sairasta" autoa kuljetetaan korjaamoilla ja maksetaan huomattavia summia huolloista samalla, kun osa ihmisistä köyhtyy ja jopa kerjää kaupungeissa. He sairastavat ja eivät saa hoitoa. He kärsivät ja eivät saa lohdutusta. He ovat jääneet heitteille. Useimmat auton omistajat kääntävät katseensa sivuun tällaisista ihmisistä.

Suomeen on syntymässä köyhälistö, jota hyljeksitään, vieroksutaan ja halveksitaan.

Perheissä hoidetaan ja pidetään autoja tärkeämpänä kuin lapsia. Autoille otetaan huippuvakuutukset; lapsille ei. Auton asema on monesti Suomessa parempi ja tärkeämpi kuin ihmisen asema.

Kirjoittaja Nimetön
#6 | Lähetetty: 18 Joulu 2008 17:06 
Ei sen koiran saa käydä ihmiseen kiinni missään olosuhteissa.
Sellaiselle koiralle saa antaa napin otsaan vaikka omistajan makuuhuoneessa itsepuolustukseksi.

Kirjoittaja Musti ja Mä
Nimetön
#7 | Lähetetty: 22 Joulu 2008 21:08 
Nimetön:
Nimetön

#6 | Lähetetty: 18 Joulu 2008 17:06
Vastaa Lainaa
Ei sen koiran saa käydä ihmiseen kiinni missään olosuhteissa.
Sellaiselle koiralle saa antaa napin otsaan vaikka omistajan makuuhuoneessa itsepuolustukseksi.

Elä vaan meidän makkariin erehy tulemaan! Sillon kyllä käydään kimpassa kiinni koiran kans!
Ja "napin" anto(yrityskään) saattaa viedä vieraan puupalttoossa jalat eellä pois.....

Kirjoittaja Nimetön
#8 | Lähetetty: 23 Joulu 2008 15:43 
Musti ja Mä:
Elä vaan meidän makkariin erehy tulemaan! Sillon kyllä käydään kimpassa kiinni koiran kans!
Ja "napin" anto(yrityskään) saattaa viedä vieraan puupalttoossa jalat eellä pois.....

Tuo sinusta kertookin jo sen mitä täällä epäiltiinkin...

Oletko muuten varma etten ole siellä jo vieraillut...

Kirjoittaja Nimetön
#9 | Lähetetty: 23 Joulu 2008 19:45 
ai tää on SE makkari joo.. joo nyt valkeni...

Kirjoittaja Nimetön
#10 | Lähetetty: 30 Joulu 2008 08:20 
Jospa ne omistajat haluaa pysyä erossa sinunkaltaisistasi kusipäistä..

Kirjoittaja olija
Käyttäjä
#11 | Lähetetty: 30 Joulu 2008 15:26 
Koirat aiheuttavat näköjään jatkuvaa mielipiteen vaihtoa. Useimmiten valitellaan näistä jätöksistä jalkakäytävillä, no nekin kuuluvat luonnon kiertokulkuun. Koirat ovat luonnollisesti isäntiensä kuvia. Jos koiran isäntä kouluttaa koiransa kunnolla, ei siitä haittaa ole muille eikä ympäristölle. Valitettavasti on näitä muitakin, jotka eivät hallitse elämänkumppaniaan.

Lukijoiden ajatuksia Nivala.org keskustelu / Lukijoiden ajatuksia / Koira, vaarallinen ystävä Ylös

Vastauksesi Klikkaa tätä ikonia siirtyäksesi lainattuun viestiin

 

 ?
Voit lähettää viestejä anonyymisti kirjoittamalla käyttäjätunnuksen ja jättämällä salasanakentän tyhjäksi. Jos sinulla olisi käyttäjätili, voisit kirjautua foorumille ko. lomaketta käyttäen…
 
  Nivala.org keskustelu Foorumia pyörittää Forum Software miniBB ®