Nivala.orgNivala.org keskustelu Angelina verkkokauppa
 | Foorumin etusivu | Rekisteröidy | Vastaa | Etsi | Tilastot | Ohje |
Lukijoiden ajatuksia Nivala.org keskustelu / Lukijoiden ajatuksia /

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion hallitukselle tiedoksi

Kirjoittaja NiVi
Tiedottaja
#1 | Lähetetty: 19 Joulu 2008 00:33 
Nivalan terveyskeskuksen päivystykseen on otettava vastaanotolle ilmoittautuneet potilaat samana päivänä, koska potilaat ovat sairaita. Ei lääkäri voi puhelimella todeta potilaan todellista sairauden tilaa saati sitten, kun arvioijana on perushoitaja tai lähihoitaja.

Sama aika menee lääkärillä ottaa potilaita heti vastaan kuin jos hän kierrättää vastaanoton henkilökuntaa ja potilaita puhelimella viikkokaupalla, jonka jälkeen lääkärin on kuitenkin vastaanotettava potilaat, jos ovat hengissä.
Ylimääräistä vastaanottohenkilökuntaa voitaisiin käyttää nopeuttamaan potilaan tuloa ja häntä voitaisiin valmistella lääkärin tutkimusta varten. Se nopeuttaisi huomattavasti lääkärin työskentelyä.

Ei pakkosiirtoa pitkäaikaisyhteissairaaloihin. Esim. joka paikkakunnan vanhukset hoidetaan oman kunnan sairaalassa, jolloin potilaan ruumiillinen ja henkinen hyvinvointi onnistuu parhaiten ja potilas tuntee itsensä ihmiseksi ja omaiset eivät syyllistä itseään potilaan hylkäämisestä.

Ruokatuotannossa jokainen kunta valmistaa itse ateriansa, jolloin se on kaikille yhtä maukasta ja jokainen kunta saa ruoan valmistamisesta verotuloja. Yhteisvalmistuksessa kauimmainen kunta saa viimeksi ruoan, jonka laatu kärsi eniten ja toimitusmatkojen takia ruoan hinta on heille kalliimpi ja toiminnasta aiheutuvat verotulot menevät ruoan valmistuskunnalle. Tämä on huono ratkaisu.

Hälytysajoneuvon liikkeelle lähdön viiveajan pidentäminen vaarantaa syrjäseutujen ihmisten henkiä, esimerkiksi sydänkohtaukset, tulipalot tai liikenneonnettomuudet. Tilanne on korjattava välittömästi!

Arvo Korkiakoski
Nivala

Kirjoittaja sinuhe
Käyttäjä
#2 | Lähetetty: 8 Tammi 2009 11:55 
Ei terveyskeskus voi ottaa kaikkia samana päívänä vastaan, tulee työaikalaki vastaan.
Katsos kun kaikki ei kuulu päivystykseen, osa voi odottaa seuraavaankin päivään kuolematta. Kalliossa on niin paljon pomoja, jotta niitä voisi värvätä arvioimaan hoidontarvetta, tulisi todellinen tieto tarvitsijoista ja tekijöistä. Nyt vain hehkutetaan kuinka hyvin kaikki on, jos kaikki olisi hyvin Kallio saisi myös kehuja.
Kalliossa ei ole ylimääräisiä hoitajia, ne kun lähtevät muualle töihin, koska Kallio ei arvosta työntekijöitään.
Nyt kehuja on tullut vähän ja asiakkaat, työntekijät ja yhteistyökumppanit ovat väsyneet kuuntelemaan johtajien visioita ja kehuja, kohta on pula maksajista ja tekijöistä.
Tehdystä työstä saa palkkojaan rukoilla, mutta unohdapa maksaa laskusi saat kirjeen perintätoimistolta. Laitetaanko saamattomat palkat perintätoimiston perittäväksi, maksujen korot maksettavaksi yms. Tulisiko parannusta asiaan. Tuskin sillä Kalliohan on niin toimiva ja hyvä.
Hattua nostan Nivalan päättäjille jotka uskaltavat Kalliota kehua, harva omaa tietämättömyyttään julki uskaltaa tuoda.

Kirjoittaja olija
Käyttäjä
#3 | Lähetetty: 8 Tammi 2009 18:02 
Yleisellä tasolla voisi ottaa tähän terveyskeskusasiaankin kantaa. Varsinkin suuremmissa taajamissa ihmiset ovat tottuneet siihen, että terveyskeskukseen mennään pienenkin flunssan takia. Näin oikeesti sairaiden on jonotettava, koska väkeä lappaa turhaan lääkärille. Osaltaan työnantajien vaatimus lääkärintodistuksesta sairauspoissaolon todistukseksi aiheuttaa turhia jonoja terveyskeskuksiin. Olisi palattava vanhaan "Fritjof Karman" aikaan, vain tosisairauden sattuessa mennään lääkäriin.

Kirjoittaja Lopitsoi
Käyttäjä
#4 | Lähetetty: 8 Tammi 2009 20:09 
Eikös hoituri nykysin kirijota ne pienemmät sairaslomat?
Seon vaikia vettää rajaa siihen onko oikiasti vai leikisti sairas.

Kirjoittaja olija
Käyttäjä
#5 | Lähetetty: 8 Tammi 2009 20:27 
Tarkoitin sitä, että ei tavanomaisen lunssan takia tarvii terveyskeskukseen mennä. Ennenvanhaan ja vielä nykyisinkin sanotaan, että viikko kuumeessa kotona, sitten vasta soitellaan terveysasiantuntijoille. Nythän mennään heti terveyskeskuksen vastaanotolle, kun aamulla on +37,2 astetta lämpöä!

Kirjoittaja Lopitsoi
Käyttäjä
#6 | Lähetetty: 8 Tammi 2009 21:30 
Siinä oot oikiassa, että palijo herkempiä ovat nykyihimiset, ainaski voivottaan.

Kirjoittaja olija
Käyttäjä
#7 | Lähetetty: 9 Tammi 2009 17:06 
Kakarana sairastettiin tavanomaiset rokot; tuhkarokko ja vesirokko kotona maaten. Äiti lääkitsi kaiken taitonsa mukaan. Juotiin sitä mustaherukkamehua ja maattiin vällyjen alla. Ei siinä lääkäriin raahattu. Hengissä selvittiin.

Kirjoittaja Lopitsoi
Käyttäjä
#8 | Lähetetty: 9 Tammi 2009 17:15 
Mulla oli kakarana korvatulehus ja helevata kaatovat piippuölijyä korvaan, vaikuttaa vieläki, puolta huonompi kuulo siinä korvassa

Kirjoittaja Nimetön
#9 | Lähetetty: 11 Tammi 2009 15:29 
ei työssä käyvä voi jäädä kotiin viikoksi ilman lääkärissä käyntiä. harva sinne huvikseen menee

Kirjoittaja miekkonen
Käyttäjä
#10 | Lähetetty: 13 Tammi 2009 06:14 
kyllä se olija on kuule sillälailla että pienenkin kuumeen takia meikäläinen ainaki käy lääkärissä ku ilman todistusta on palkaton päivä jos kotona oot ja meillä perus duunareilla ei ole palkattomia päiviä vara tulla yhtään muuten mökistä lähtö ku muutenkin rahat aina kaikki.toinen vaihtoehto on mennä sairaana töihin.

Kirjoittaja olija
Käyttäjä
#11 | Lähetetty: 13 Tammi 2009 20:03 
Se on tämä nykykäytäntö, että työnantaja vaatii sen lääkärintodistuksen. No tässäkin asiassa tehdään vilunkia. Lääkärintodistuksen saa kohtuuhelpolla, vaikkei olisi tosisairas. Lienenkö sitten kovin onnellinen ollut, kun olen ollut 40-vuotisen työurani aikana tasan kaksi kertaa sairaslomalla. Yksi oli 1970-luvulla kolme päivää sen flunssan takia. Toinen oli 1980-luvulla, kun sormesta katkes jänne polkupyöräonnettomuudessa. Siitä oli sitten kolome viikkoa sairaslomaa. Siinä mun sairaslomat menneen työurani aikana. Nyt olen sitten eläkkeellä ja terve vieläkin.

Kirjoittaja miekkonen
Käyttäjä
#12 | Lähetetty: 14 Tammi 2009 06:22 
juu terve oot kyllä ollu.en tiiä sit toimisko paremmin jos ei tarttis lääkärintodistusta.Ei taitas nykynuorison kanssa toimia.Soittas vaan että on kuumetta,heh.Vaikka niinhän ne tekee nytkin.

Kirjoittaja olija
Käyttäjä
#13 | Lähetetty: 17 Tammi 2009 23:58 
Kyllä se vanhemmiten alkaapi kolottaa. Ei nykyään ennää saa valerianaa, kuten mummuni tapasi käyttää. Myös Hota-pulverit on varmaan jo kiellettyjä (nehän sisälsivät tiettävästi morfiinia).

Kirjoittaja Nimetön
#14 | Lähetetty: 18 Tammi 2009 08:12 
Yksi kaveri käytti sairaslomia,"lomina" kun pieneltä yritäjältä ei muita lomia saanut,pakon edessa sitä ihminen keksii mitä vain. Paimen lihoo ja lampaat laihtuu.

Lukijoiden ajatuksia Nivala.org keskustelu / Lukijoiden ajatuksia / Peruspalvelukuntayhtymä Kallion hallitukselle tiedoksi Ylös

Vastauksesi Klikkaa tätä ikonia siirtyäksesi lainattuun viestiin

 

 ?
Voit lähettää viestejä anonyymisti kirjoittamalla käyttäjätunnuksen ja jättämällä salasanakentän tyhjäksi. Jos sinulla olisi käyttäjätili, voisit kirjautua foorumille ko. lomaketta käyttäen…
 
  Nivala.org keskustelu Foorumia pyörittää Forum Software miniBB ®