Nivala.orgNivala.org keskustelu Angelina verkkokauppa
 | Foorumin etusivu | Rekisteröidy | Vastaa | Etsi | Tilastot | Ohje |
Lukijoiden ajatuksia Nivala.org keskustelu / Lukijoiden ajatuksia /

Kansanedustajat, pelastakaa Suomi

Kirjoittaja NiVi
Tiedottaja
#1 | Lähetetty: 5 Kesä 2009 09:09 
TV-1 alkukuussa tuli Metsäteollisuus r.y:n toimitusjohtajan Anne Brunilan haastattelu metsäteollisuuden tilasta ja Suomen hallituksen ministerien yhteispalaverista. Yritin katsoa (jälkilähetystä) mutta tuli sähkökatkos, joka kesti koko haastattelun ajan. Sen seurauksena otin yhteyttä Anne Brunilaan ja hän kertoi, että hallitus ei ollut ymmärtänyt heidän todellisia ongelmia paperi- ja massateollisuudessa.

Keskustelin Brunilan kanssa Suomen itsenäisyyden ajan suurimmista puuraaka-ainevarastoista. Raakapuut on varastoitu ympäri Suomen, myös järvien ja vesistöjen varteen. Samoin pohjavesien vellomiin soramonttuihin + teiden levähdyspaikoille ja ratapihoille. Tulimme siihen tulokseen, jos kesän olosuhteissa puunkuoriaiset, mäntypistiäiset ja muut tuholaiset saavat vallan, niin metsämme ovat muutamassa vuodessa kasvullisesti menetetty (tuhottu). Myrkyttää niitä ei voi, sillä vesistöt ja pohjavedet pilaantuvat, sillä soramontut ovat pohjaveden tasolla. Ei jää muuta vaihtoehtoa kuin laskea puuraaka-ainevarastot tehtaiden läpi (tai polttaa puupinot).

Brunila antoi ymmärtää, että hän ei voi tehdä päätöksiä, mutta voi esittää asiaa eteenpäin. Sanoi, että ottakaa yhteys kansanedustajiin ja valtiovarainministeriön kansliapäällikkö (Raimo Sailas) on erittäin asiantunteva metsäasioissa ja on ollut heidän kanssaan metsäasioita käsittelemässä. (Ministerit eivät tiedä tai halua asioita ymmärtää).

Brunila sanoi, että pienellä valtion panostuksella saadaan prosessi liikkeelle ja käynnistys pelastaa monia metsäkoneyrittäjiä konkurssilta ja tuhannet saavat töitä tehtaissa ja kuljetukset lähtee käyntiin. Samoin satamat saavat lisää työtä. Lisäksi valtio saa isot säästöt työttömyyskorvausten maksujen säästönä. ja työntekijöiden tulotaso paranee ja on isompi ostovoima, samoin valtiolle tulee lisää verotuloja. Myös metsäyhtiöt hyötyy, sillä niillä on valtavat summat kiinni lepäävissä raaka-ainevarastoissa.

Noin Suomen pohjavedet ja vesistöt eivät pilaannu hyönteismyrkyistä. Metsät, Suomen tärkein omaisuus, pelastuu hyönteistuhoilta.
Samoin yksityinen sahateollisuus saa paremmin puuta. Koska tukkileimikkojen yhteydessä tulee puolet pinotavaraa, joka ei ole mennyt kaupaksi ja joka on estänyt raaka-aineen saannin sahoille (tilanne korjaantuu). EU:n säännösten mukaan tämä ei vaaranna kilpailua, koska kyseessä on kriittinen tilanne ollut puuraaka-aineen varastoinnissa.

Toivottavasti tämä tieto menee perille kansanedustajille puhtaiden pohjavesien, luonnon ja metsien pelastamiseksi.

Arvo Korkiakoski

Kirjoittaja olija
Käyttäjä
#2 | Lähetetty: 8 Kesä 2009 19:25 
Brunilan kuuluukin "lobata", onhan hän metsäteollisuuden pääpuhuja mm. valtioon nähden. Eri asia sitten on, puhuuko hän oikeaa asiaa. Ei mitään tukea valtiolta (siis meiltä veronmaksajilta) kuihtuvalle teollisuudenalalle. Rahat menevät lopulta kankkulan kaivoon. Metsäteollisuuden pitääkin lopettaa kannattamaton toiminta. Uusiin keksintöihin (innovaatioihin) voi valtiokin panostaa. Sellunkeitto eikä peruspaperin valmistus kannata enää nyky-Suomessa.

Lukijoiden ajatuksia Nivala.org keskustelu / Lukijoiden ajatuksia / Kansanedustajat, pelastakaa Suomi Ylös

Vastauksesi Klikkaa tätä ikonia siirtyäksesi lainattuun viestiin

 

 ?
Voit lähettää viestejä anonyymisti kirjoittamalla käyttäjätunnuksen ja jättämällä salasanakentän tyhjäksi. Jos sinulla olisi käyttäjätili, voisit kirjautua foorumille ko. lomaketta käyttäen…
 
  Nivala.org keskustelu Foorumia pyörittää Forum Software miniBB ®