Nivala.orgNivala.org keskustelu Angelina verkkokauppa
 | Foorumin etusivu | Rekisteröidy | Vastaa | Etsi | Tilastot | Ohje |
Lukijoiden ajatuksia Nivala.org keskustelu / Lukijoiden ajatuksia /

Kauppojen aukioloajat

Kirjoittaja NiVi
Tiedottaja
#1 | Lähetetty: 5 Kesä 2009 09:15 
Nyt vihdoin näyttää siltä, että hallitukselta tulee esitys kauppojen sunnuntaiaukiolo ajoista, joka sallii kauppojen olla auki, joka päivä, läpi vuoden.
Eikö vieläkään ala kellot soimaan. Eikö ahneudella ole mitään rajaa. Aukioloaikoja ajavat suuret liikkeet, joista osa on pörssiyhtiöitä. Tässä asiassa on media ollut mukana tarkoituksella alusta alkaen, lähinnä lehdistö. Heillä on oma lehmä ojassa.

En ole havainnut yhdenkään lehden ottavan tähän asiaan kielteistä kantaa. Tästä eivät tee tämänkään alueen valtalehdet poikkeusta. Jo 7.8.2008 Keskipohjanmaa lehti puolusti tätä kantaa ja perustelut olivat kyllä naurettavia. Samoin on tehnyt Kaleva.

Eikö todellakaan voida yhtä päivää viikossa rauhoittaa. Tämä ainainen kiire tuo rauhattomuutta. Perheissä on pahoinvointia. Nyt aiotaan viedä tämä yksikin päivä pois. Ei ole hyväksi, että kaikki päivät ovat arkipäiviä. Ei ole pakko käydä joka sunnuntai soppailemassa. On perheellä muutakin tekemistä ja yhdessäoloa. Perheiden pahoinvointia osoittaa sekin, miten paljon ihmiset käyvät mielenterveyshoidossa ja monet ovat lääkkeiden varassa, jopa armeijaa eivät jaksa käydä, jotain on pahasti vialla.

Kauppojen työntekijöiden perheissä yhteisesti vietetty aika vähenee. Tulee ongelmia päivähoidossa. Tämä uudistus toisi sunnuntaitöitä muillekin, kuin vain kaupan työntekijöille.

Tämä lain muutos on uhka pienkaupoille ja pienille erikoisliikkeille. Hekin tarvitsevat vapaa-aikaa. Eläkeikää tullaan varmasti tulevaisuudessa nostamaan, mutta ei vielä, koska tässä hullunmyllyssä ja kovien työpaineiden alla eivät nytkään jaksa kuin noin 59 vuotiaiksi, tosin poikkeuksiakin on. Eräänkin lehden arvostettu toimittaja sanoi, voi kuluttajaparkaa, kun hän ei saa käydä sunnuntaina kaupassa.

Ihminen on käynyt kuussa. On se kumma, jos hän ei pysty kuutena päivänä viikossa ostamaan esimerkiksi ruokaa, kun kaikilla on jääkaapit ja pakastimet.

Nyt nämä ahnehtijat ajavat, että viikottainen työaika voitaisiin nostaa 60 tuntiin viikossa. Ihmiskunnan vanhin työaikalaki on kolmas käsky: Muista pyhittää lepopäivä.

Untamo Hissa

Kirjoittaja olija
Käyttäjä
#2 | Lähetetty: 8 Kesä 2009 19:08 
Kertakaikkiaan hieno homma, että säännöstelyä edes hiukan helpotetaan. Parasta olis täysin vapaat aukioloajat. Markkinat määräävät, kenen kannattaa pitää kauppaansa auki ja milloin. Olen ollut Euroopassakin, jossa kaupat olivat auki kauppiaan katsomana aikana, oli sitten sunnuntai, kello 24 tai muuta. Kauppa oli auki silloin, kun asiakkaat halusivat. Näin vapaaksi pitäisi myös Suomessa päästä. Ollaan edelleen kaukana mallimaa-Ruotsista, jossa kauppojen aukioloajat ovat olleet vapaana jo vuosikymmenet!

Lukijoiden ajatuksia Nivala.org keskustelu / Lukijoiden ajatuksia / Kauppojen aukioloajat Ylös

Vastauksesi Klikkaa tätä ikonia siirtyäksesi lainattuun viestiin

 

 ?
Voit lähettää viestejä anonyymisti kirjoittamalla käyttäjätunnuksen ja jättämällä salasanakentän tyhjäksi. Jos sinulla olisi käyttäjätili, voisit kirjautua foorumille ko. lomaketta käyttäen…
 
  Nivala.org keskustelu Foorumia pyörittää Forum Software miniBB ®