Nivala.orgNivala.org keskustelu Angelina verkkokauppa
 | Foorumin etusivu | Rekisteröidy | Vastaa | Etsi | Tilastot | Ohje |
Lukijoiden ajatuksia Nivala.org keskustelu / Lukijoiden ajatuksia /

EU:sta ja lähestyvistä eurovaaleista

Kirjoittaja NiVi
Tiedottaja
#1 | Lähetetty: 5 Kesä 2009 09:16 
Mutta katsotaanpa aikaa taaksepäin, kun politiikassa voitetaan ja hävitään. Näin kävi Suomen neuvottelijoille silloin alussa, kun ehdoista EU:ssa neuvoteltiin, että hävittiin, oltiin myötämielisiä kaikille ehdoille; ei nähty sikaa, ei säkkiä.

Sanoihan presidentti Koivisto: otamme kaiken vastaan mitä EU meille asettaa. Niinpä saamme maksaa tätä jäsenmaksuakin enempi mitä sieltä saamme takaisin. Ehkäpä tässä kaikessa olikin vain tulla hyväksytyksi jäseneksi tähän ylikansalliseen byrokraattiseen yhteisöön, missä pienet maat eivät ole tasavertaisia vaan isot maat päättää ja näyttääkin, että niitten valta vain kasvaa. Kun EU:n tulisi olla yhtenäisempi, avoimempi ja oikeudenmukaisempi, vaan sitä se ei ole. Kun EU:ta on kehitetty liiaksi vain avoimen markkinatalouden ehdoilla.

EU-kriittisyys on tärkeä asia ja tarpeellista kaikilla arvostella kriittisesti näitä Unionin asioita ja päätöksiä samaan tapaan kuin arvioidaan eduskunnan tai kunnanvaltuuston päätöksiä. Onhan EU:sta tullut niin monenlaisia direktiivejä ja kaikki ne vaikuttaa aina meidän jokapäiväiseen elämän menoon. Vaan nyt kun EU:ssa Unionissa interventiossa ollaan ja siinä eteenpäin mennään, on aivan turhaa sitä kenenkään vastustaa ja kriittinen olla ja paniikkijarrua painaa. Parempi on nyt pyy pivossa kuin kymmenen oksalla, ja pulinat pois.

Nyt kun eurovaalit lähestyvät ja ovat kesäkuun seitsemäs päivä ja koko maa on yhtä vaalipiiriä. Sopivia ehdokkaita löytyy 241:n joukosta jokaiselle, mutta 13 meppiä valitaan parlamenttiin. Ketä nämä vaalit sitten kiinnostaa? Ainakin edellisissä eurovaaleissa ei kaikkia ole kiinnostanut. Mistä se sitten johtuu? Kenpä tietäis sen... Varmaan moni ajattelee ja tuntee EU:n niin kaukaiseksi heille olevaksi, byrokraattiseksi ylikansalliseksi kultapossukerhoksi ja näin kritisoivat, protestoivat ja jättävät äänestämättä. Vaikka silti moni suomalainen myöntää, että EU:sta on ollut Suomelle hyötyäkin ainakin jollain tasolla.

Niinpä nyt kannattaa keskittää voimat EU:n hyödyntämiseen, miten Suomen asiat hoituu, kohdentuu jatkossa. Toivoa vain voi, että intoa äänestäjillä riittää, ovathan nämä vaalit tärkeät kun Suomen ja meidän kaikkien yhteisistä asioista siellä päätetään. Kaikki on nyt äänestäjien, sinunkin äänestäjän, käsissä. Äänestämällä monta keskustalaista meppiä läpi viime vaalien ääniharava voimanainen Anneli Jäätteenmäen lisäksi. Puolustamaan Suomen asemaa ja maataloutta, kaikkia muitakin asioita yhdessä kaikkien valituksi tulevien kanssa, sillä niin se metsä nyt vastaa kuin sinne huudetaan. siinäpä sitä sitten 13 mepille töitä touhua riittää. Mutta EU:n ja Naton yhteistyötä ei tarvitse tiivistää, Natoa emme tarvitse.

Martti Junttila
Nivala

Kirjoittaja olija
Käyttäjä
#2 | Lähetetty: 8 Kesä 2009 19:05 
Mielenkiinnolla odotellaan, mitä se Timo Soini saa siellä parlamentissa aikaan. Varmaan värikästä keskustelua, jos ei muuta. Ensiksi seurataan, mihin ryhmään hän sijoittuu, vai perustaako peräti oman. Muutamia kymmeniä ns. samanmielisiä varmaan löytyy, joten porukkaa on, ainakin vähän. Toisaalta EU säännökset rajoittavat virallisen uuden ryhmittymän perustamista. Muistaakseni pitää olla useampi kymmenen edustajaa ja seitsemästä eri maasta. On siinä Timolla hakemista löytääkseen riittävästi samanhenkisiä "kriittisiä" meppejä.

Lukijoiden ajatuksia Nivala.org keskustelu / Lukijoiden ajatuksia / EU:sta ja lähestyvistä eurovaaleista Ylös

Vastauksesi Klikkaa tätä ikonia siirtyäksesi lainattuun viestiin

 

 ?
Voit lähettää viestejä anonyymisti kirjoittamalla käyttäjätunnuksen ja jättämällä salasanakentän tyhjäksi. Jos sinulla olisi käyttäjätili, voisit kirjautua foorumille ko. lomaketta käyttäen…
 
  Nivala.org keskustelu Foorumia pyörittää Forum Software miniBB ®