Nivala.orgNivala.org keskustelu Angelina verkkokauppa
 | Foorumin etusivu | Rekisteröidy | Vastaa | Etsi | Tilastot | Ohje |
Lukijoiden ajatuksia Nivala.org keskustelu / Lukijoiden ajatuksia /

Luminen toukokuun aamu

Kirjoittaja NiVi
Tiedottaja
#1 | Lähetetty: 5 Kesä 2009 09:16 
Vanha kansanviisaus toteaa, etteivät vuodet ole veljeksiä. Se pitää paikkansa. Sen on jokainen useamman kevään elänyt nähnyt omin silmin. Ensin kaikki alkaa lupaavasti. Sitten luonto lyö ikään kuin jarrut päälle. Tuuli kääntyy pohjoiseen. Se puhaltaa kolkosti ja tunkeutuu luihin ja ytimiin. Yötaivas on kuulakkaan kirkas. Pakkanen paukkuu nurkissa. Pelko hiipii ihmisten mieliin. - Eikö kesää tule ollenkaan, ihmiset alakuloisina kyselevät.

Mieleeni muistui eräs toukokuun aamu, joka yllätti kaikki uuteen päivään heränneet. Kesän tulo oli jo lupaavalla mallilla, kuten se yleensä Nivalassa on toukokuun lopulla. Eräänä aamuna heräsin seitsemän kieppeillä. Kevätlukukauden viimeiset päivät olivat meneillään, sillä olihan toukokuun

23 päivän aamu. Ulos vilkaistessani oli pakko hieraista silmiään, koska maa oli paksun lumikerroksen peitossa! Se oli uskomaton näky. Mutta totta se oli. Lumet olivat sulaneet jo useita viikkoja aikaisemmin. Ja nyt - aivan arvaamatta takatalvi yllätti kesälomaa odottavat koululaiset karuun todellisuuteen. Nietokset peittivät paksulla vaipallaan tutut tanhuat.

Maanteitä ei siihen aikaan aurattu. Se johtui siitä, että oli sota. Ei ollut miehiä eikä autoja, jotka olisivat avanneet tiet. Kouluun oli kuitenkin päästävä. Ja kuinkas muuten kuin rämpimällä 10 - 20 senttiä paksussa kinoksessa! Muistan harvinaisen hyvin, kun kossiporukalla kahlasimme koulua kohti.Onneksi takatalvi ei muodostunut pitkäksi. Ellen väärin muista iltapäivällä kotiin paluu oli jo huomattavasti helpompaa. Sillä tuore lumi oli sulanut tieltä. Lopulta kesä tuli sinäkin vuonna. Millainen se oli? Sitä en kerro,sillä se onkin jo toinen juttu!

Toukokuista takatalvea muisteli Paimenpoika

Lukijoiden ajatuksia Nivala.org keskustelu / Lukijoiden ajatuksia / Luminen toukokuun aamu Ylös

Vastauksesi Klikkaa tätä ikonia siirtyäksesi lainattuun viestiin

 

 ?
Voit lähettää viestejä anonyymisti kirjoittamalla käyttäjätunnuksen ja jättämällä salasanakentän tyhjäksi. Jos sinulla olisi käyttäjätili, voisit kirjautua foorumille ko. lomaketta käyttäen…
 
  Nivala.org keskustelu Foorumia pyörittää Forum Software miniBB ®