Nivala.orgNivala.org keskustelu Angelina verkkokauppa
 | Foorumin etusivu | Rekisteröidy | Vastaa | Etsi | Tilastot | Ohje |
Lukijoiden ajatuksia Nivala.org keskustelu / Lukijoiden ajatuksia /

Terveys, parantaminen ja vieraat kulttuurit Ultrapäivillä

Kirjoittaja NiVi
Tiedottaja
#1 | Lähetetty: 27 Heinä 2009 11:42 
Ultrapäivät (rajatiedon tapahtuma) pidettiin Kuortaneen urheiluopistolla 9-12.7. Seinäjoen tangomarkkinoiden "varjossa". Tarjonta oli monipuolinen. Tällä kertaa kuitenkin esitelmien ja workshopien aiheet keskittyivät erityisesti terveyteen ja hyvinvointiin, ja esimerkiksi ufoja koskeva materiaali puuttui tyystin.
On helppo nähdä, että julkinen terveydenhuolto on kriisissä, varat eivät yksinkertaisesti tule riittämään. Toisaalta lääketiede ei aina pystykään auttamaan kroonistuvissa sairauksissa. Ei ihme, että ihmiset etsivät vaihtoehtoisia tapoja hoitaa ja hoidattaa itseään.
Simo Nikula, joka on erikoistunut mm. urheilijoiden ravitsemukseen, esitteli lyhyesti kirjoittamansa kirjan, joka on monipuolinen, joskaan ei virallisesti hyväksytty näkemys terveydenhoidon nykytilasta.
Kasvitieteilijä Sinikka Piippo esitelmöi kasvien vaikutuksista mieleen.
Fyysikkotaustainen Pablo Andres kertoi spontaanista paranemisesta tietoisuuden noustessa hetkellisesti jumalalliselle tasolle.
Andrew Gee, terapeutti ja opettaja esitteli ääniparantamista Sufi-perinteen kautta. Kun hän kuuli, että eräässä Lontoon sairaalassa tutkitaan ääniparantamista, hän soitti sinne ja kertoi, että sufit ovat tunteneet sen jo satoja vuosia.
Sufismi on syntynyt Lähi-idässä muslimien parissa. Sana sufi tarkoittaa kahta asiaa, ensinnäkin puhdasta ja toiseksi lampaan villaa, koska köyhät sufit ennen muinoin käyttivät sitä vaatetuksenaan. Länsimaissa tunnetaan myös dervissit, jotka lukeutuvat sufeihin. Sufi on elämäntapa ja sielunfilosofia, missä pyritään pääsemään selville sisimmästä itsestä erityisen toiminnan avulla.
Andrew Gee koki Lontoossa sufityöskentelyn jälkeen, että hänen pitkäaikaiset vatsavaivansa olivat poissa. Hän jatkoi työskentelyä sufimestarin johdolla ja tunsi olonsa aina vaan paremmaksi. Viimein mestari sanoi hänelle: "lähde opettamaan!"
Andrew Gee laati länsimaalaisillekin sopivan työskentelytavan. Siinä vuorottelevat toiminta ja lepo. Lattialla istuen, jooga-asennossa kuka pystyy, tehdään ripeitä käsiliikkeitä ja tietoista hengittämistä, levätään pitkällään. Sitten kuunnellaan sufimestarin rummutusta ja jälleen kuunnellaan kehoa hiljaa. Sen jälkeen tulee "chanttaus", toistetaan vokaaleja ääneen. Voidaan myös toistaa perinteisiä mantroja, kuten La il la ha, il la la (ei ole muuta jumalaa kuin yksi Jumala). Tässä kohden Andrew Gee sanoo, että hän osaa hiukan puhua suomea, joka muutoin on hänelle kuin kiinankieltä (illalla).
Illan workshopissa osanottajat saivat kokeilla sufipyörimistä, mikä tehtiin paljon verkkaisemmin kuin varsinainen dervissipyöriminen. Lopuksi keho rentoutettiin vapaalla tanssiliikehdinnällä värillisten huivien kera. Kahden ja puolen tunnin ohjelman jälkeen olo olikin virkeä ja kevyt. Ihmeekseni eivät edes lihakset kipeytyneet, vaikka jo lattialla suorassa istuminen on huonompikuntoiselle työlästä. Andrew Gee vakuutti, että jo tämä yksi kerta oli sielulle ja keholle suureksi hyödyksi.
Andrew Geen tulkkina toimi hänen vaimonsa fil.tri Seija Nurmi. Hän on paneutunut muinaisen Egyptin ja kadonneen Atlantis-mantereen elämäntavan tutkimukseen. Hänellä oli mukanaan kristallikalloja, lasista tehtyjä ihmiskallon muotoisia esineitä, jotka ovat kuuluneet muinoin voimaa antaviin esineisiin.
Sisar Jayanti on Euroopan Brahma Kumaris yliopiston johtaja (henkinen yliopisto). Intialaissyntyinen Jayanti vaikutti hennolta ja herttaiselta, jotenkin iättömältä, ja miten hienosti hänen valkoisen sharinsa laskokset olikaan aseteltu! Hänen esitelmänsä otsikko oli: Sisäinen rauha ajan myllerryksessä. Hän kiinnitti huomion siihen, että vähän kaikki on kriisissä, kuten talous, varsinkin länsimainen uskonto ja ihmissuhteet. Vielä muutama kymmenen vuotta sitten Intiassa ei tunnettu avioeroa, nyt on toisin. Lontoossa asuvana hän sanoi siellä olevan enemmän yksinhuoltajaperheitä kuin kahden vanhemman perheitä. Oman, sisäisen tilan parantamiseksi hän kehotti kuulijoita meditoimaan, hiljentymään ja tarkistamaan arvojaan. Myös omista tunteista tulee ottaa vastuu, ne eivät ole toisen syy. Muutoksen hän kehotti ottamaan haasteena, ei vastustamaan sitä. Mahatma Gandhi on sanonut: "Ole se muutos, jonka haluat nähdä maailmassa!"
Monien esitelmien yhteydessä meditoitiinkin yhdessä lähettäen myönteisiä ajatuksia koko maapallolle. Ultrapäivien aiheista on kirjoitettu tarkemmin Ultralehden numerossa 7-8/2009. Kiitokset Nivalan Viikolle ennakkoluulottomasta suhtautumisesta artikkeleihini ja lukijoille hyvää kesämieltä.
H. R-L.

Kirjoittaja olija
Käyttäjä
#2 | Lähetetty: 27 Heinä 2009 15:29 
Eivät näköjään "rajatiedon" eli huuhaan kannattajat uskalla esiintyä omalla nimellään? Uskonto, mikä uskonto. Onhan meillä näitä eri alojen hihhuleita, jotka uskovat kuka mihinkin.

Lukijoiden ajatuksia Nivala.org keskustelu / Lukijoiden ajatuksia / Terveys, parantaminen ja vieraat kulttuurit Ultrapäivillä Ylös

Vastauksesi Klikkaa tätä ikonia siirtyäksesi lainattuun viestiin

 

 ?
Voit lähettää viestejä anonyymisti kirjoittamalla käyttäjätunnuksen ja jättämällä salasanakentän tyhjäksi. Jos sinulla olisi käyttäjätili, voisit kirjautua foorumille ko. lomaketta käyttäen…
 
  Nivala.org keskustelu Foorumia pyörittää Forum Software miniBB ®