Nivala.orgNivala.org keskustelu Angelina verkkokauppa
 | Foorumin etusivu | Rekisteröidy | Vastaa | Etsi | Tilastot | Ohje |
Lukijoiden ajatuksia Nivala.org keskustelu / Lukijoiden ajatuksia /

Vaalirahoituksesta

Kirjoittaja NiVi
Tiedottaja
#1 | Lähetetty: 27 Heinä 2009 11:43 
Puolueet ovat aina tarvinneet vaalityöhönsä rahaa, konstit ovat vain muuttuneet. Sotien jälkeen ei henkilömainonta ollut suurta, lähinnä puhujamatkoja. Vaaleissa olivat ns. pitkät listat, mikä olisi hyvä tänä päivänäkin, mikä on vielä käytännössä monissa maissa mm. Ruotsissa. Jos näin vielä olisi, ei tällaista vaalirahoitussotkua olisi tullut.
Jos ehdokkaalla on paljon rahaa käytettävissä, läpimeno on lähes varmaa. Nyt piiloudutaan voimassa olevien lakien taakse ja liikemiehet rahoittavat määrättyjä ehdokkaita. Ei kai kukaan ole niin tyhmä, että he tekevät sen hyvää hyvyyttään. He aivan varmasti odottavat vastapalveluja, esimerkiksi kaavoitusasiat.
Pitkissä listoissa on monia hyviä puolia. Mm. kokoomuksen Harri Holkeri on pitkien listojen kannalla. Hämärämiesten osuus pienenisi.
Sotien jälkeen vaaran vuosina puolueet saivat rahaa ulkomailta. Kommunistit NL:sta, sen kyllä ymmärtää. Keskusta silloinen Maalaisliitto sai rahaa NL:sta, jopa kerjäsi sitä ja sai helposti. Tässä yksi dokumentti, joka on faktaa. Päiväys 22.1.1962 Maalaisliiton johtoryhmän jäsen (Korsimo) on pyytänyt välittää tiedot Toveri Hrutseville, että Maalaisliitto saisi vielä lisäavustusta maksaakseen 9 milj. velan, joka tuli Kekkosen vaalikampanjan aikana. Tähän pyyntöön on Hrutsev tutustunut. Vastaus tuli pian 31.1.1962 NKP:n KK:n päätös: pidetään tarkoituksen mukaisena myöntää lisäapua Suomen Maalaisliitolle (A. Korsimo). Päätettiin maksaa 10 milj. mk. helmikuulla 1962 Maalaisliitolle. Merkintä: huippusalainen, palautettu NL:n yleiselle osastolle 26.1.1962.
Näinä vaaran vuosina sai rahaa myös toinen osapuoli. Demarit saivat rahaa Amerikasta, Länsi-Saksasta ja Ruotsista. Näillä rahoilla on se ero, että niillä turvattiin Pohjoismainen demokraattinen järjestelmä, eikä tullut venäläinen järjestelmä eikä Suomesta tullut kansandemokratiaa, jäljet olisivat olleet hirveät. Tämän järjestelmän torjunnassa olivat mukana mm. Fagerholm, Väinö Tanner, Veikko Puskala, Unto Varjonen ym. ja tuhannet suomalaiset sodassa olleet työmiehet.
En aliarvioi Kekkosta, mutta hän vastusti talvisodan rauhaa ja sanoi, että suomalaisen p:se on niin paksua mänttinahkaa, ettei sitä ryssä saa verille. Muuten mänttinahkaa ei enää tehdä. Kekkosesta tuli takin kääntäjä, kuten muistakin määrätyn puolueen poliitikoista.

Untamo Hissa

Kirjoittaja olija
Käyttäjä
#2 | Lähetetty: 27 Heinä 2009 15:26 
Vai että puoluedemokratiaa, sitähän ne pitkät listat tosiasiassa tarkoittavat. No mikäpä siinä, Kokoomus jylläisi entistä enemmän! Nykypuolueista Kepu ja Demarit jäävät keskipuolueiksi. Vihreät nousevat. Ei niitä puolueuskollisia enää nykypäivänä riitä tarpeeksi. Kyllä ihmiset haluavat äänestää ihmistä, eivätkä listaa!

Lukijoiden ajatuksia Nivala.org keskustelu / Lukijoiden ajatuksia / Vaalirahoituksesta Ylös

Vastauksesi Klikkaa tätä ikonia siirtyäksesi lainattuun viestiin

 

 ?
Voit lähettää viestejä anonyymisti kirjoittamalla käyttäjätunnuksen ja jättämällä salasanakentän tyhjäksi. Jos sinulla olisi käyttäjätili, voisit kirjautua foorumille ko. lomaketta käyttäen…
 
  Nivala.org keskustelu Foorumia pyörittää Forum Software miniBB ®