Nivala.orgNivala.org keskustelu Angelina verkkokauppa
 | Foorumin etusivu | Rekisteröidy | Vastaa | Etsi | Tilastot | Ohje |
Lukijoiden ajatuksia Nivala.org keskustelu / Lukijoiden ajatuksia /

Näin se aika vie kulkijaa, mihin olemme menossa

Kirjoittaja NiVi
Tiedottaja
#1 | Lähetetty: 21 Marras 2008 08:59 
Tulevaisuuteen uskoen ja tahdonvoimalla me ihmiset käymme eteenpäin tässä maailman menossa ja talouden turbulenssissä, joka on nyt taantumassa.

Tätä taantumapuhetta meille kansalaisille tuputetaan nyt jatkuvasti joka tuutista, ja niin monen huulilta se ulos tulee tämä mollisävel, olemme menossa taantumaan. Talouden suhdanteitten heikennyttyä koko maailmassa.

On selvää, että tämmöinen jatkuva negatiivinen sävel soi jo kaikkien korvissa, päässä. Eiköhän tämä ole jo tullut kaikille selväksi. Kun näin on niin siltä se sitten näyttää. Tämä kaikki lisää ja kasvattaa kansan keskuudessa tätä taantuman tuloa. Ihmiset lopettaa kuluttamisen ja käyvät säästämään kaikesta kulutuksesta, ostovoimasta, investoinneista ja jäävät kuulolle miettimään, miten syvän pohjakosketuksen tämä taantuma aikaiseksi saa. Samassa veneessä kun ollaan kellutaan. Nyt kun pitäisi elvyttää kuluttaa tämän hitaan kasvukauden aikana.

Tämä taantuman taudin virushan lähti tuolta Yhdysvalloista luottolainauksesta, joka iski heti kulovalkean lailla maailman laajuiseksi finanssi- ja talouden kriisiksi, jonka kourissa nyt kaikki olemme.

Moni meistä kysyykin nyt, mihin olemme menossa tässä epävarmassa nopeasti muuttuvassa maailmassa. Onko meillä enää sitten, mihin rakentaa, kun kaikki näyttää nyt niin mustavalkoiselta kohti vastamäkeä. Kyllä on. Allekirjoittaja ei ainakaan vielä usko lamaan. Onhan meillä talouden suhdanteet vielä hyvät vakaat ja vielä kun rattaan pyörät jollain lailla pyörii. Nyt tulisikin kääntää tämän levyn toinen positiivinen puoli, jonka sävel soi ja kuuluu "väliaikaista tämä taantuma vain on". Tämä lisää ja luo uutta uskoa rohkeutta taas tulevaisuuden nousuun, onhan ensi vuodelle tulossa jo talouden kasvua ja valtion taloudestakin kun ennustetaan ylijäämäistä.

Tämmöinen positiivinen mieli pitäisi saada nyt kaikkien mieliin tänä aikana, ettei tässä nyt vielä rukkasia heitetä naulaan eikä pensseleitä santaan. Sillä onnea ei voi löytää, jos sitä ei nää, sillä onni suosii vain rohkeaa. On aivan turhaa sammuttaa tuottavia yrityksiä ja väkiä lomauttaa ja passittaa kilometritehtaalle. On selvää, että laskukauden jälkeen tulee aina nousukausi ja sateen jälkeen pouta ja kun yritysten pyörät lähtee taas sitten täysillä pyörimään.

Kun yrityksillä menee hyvin, silloin kaikilla menee hyvin, olkoon yritys pieni tai suuri, mikä tahansa, sillä pienestä purosta syntyy aina iso puro yritys. Olemmehan kilpailukykyisin innovaatiomaa. Sillä taloushan on kuin polkupyörä, pysyy pystyssä kun sillä ajetaan poljetaan.

Nyt kun kaikki maailman johtomiehet kokoontuivat jo yhteiseen ensimmäiseen kokoukseen lyömällä viisaat päät yhteen miten kaikki sorvataan uuteen malliin, ettei tämmöinen myrskyn myllerrys virus pääse uusiutumaan ja miten tästä eteenpäin mennään.

Tämä sorvaus vaatii vielä monta kokousta, varsinainen työ kun on vasta alussa ennen kuin pääsevät yhteiseen ymmärrykseen. Kyllä se tästä kaikesta vielä paremmaksi muuttuu, vaikka maailman talous on nyt ahtaissa raameissa. Mutta onhan se päivä vielä huomennakin, vielä on viitonen kahviin ja pullaan. Uskoa ja toivoa aina olla pittää, sillä toiveista voi joku toteutuakin.

Martti Junttila
Nivala

Lukijoiden ajatuksia Nivala.org keskustelu / Lukijoiden ajatuksia / Näin se aika vie kulkijaa, mihin olemme menossa Ylös

Vastauksesi Klikkaa tätä ikonia siirtyäksesi lainattuun viestiin

 

 ?
Voit lähettää viestejä anonyymisti kirjoittamalla käyttäjätunnuksen ja jättämällä salasanakentän tyhjäksi. Jos sinulla olisi käyttäjätili, voisit kirjautua foorumille ko. lomaketta käyttäen…
 
  Nivala.org keskustelu Foorumia pyörittää Forum Software miniBB ®