Nivala.orgNivala.org keskustelu Angelina verkkokauppa
 | Foorumin etusivu | Rekisteröidy | Vastaa | Etsi | Tilastot | Ohje |
Nivala Nivala.org keskustelu / Nivala /

Vanhusten ulkoiluttamisautomaatti

Sivu  Sivu 1 / 254:  1  2  3  4  5  ...  250  251  252  253  254  Seuraava »  
Kirjoittaja Akkunan takaa
Käyttäjä
#1 | Lähetetty: 16 Heinä 2009 16:43 
URL
"Männikkönyppylällä kiemurtelee 84 metriä pitkä ulkoilutuspolku, jonka pinnan alle on piilotettu vetokoneisto. Vanhuksen pyörätuoli kytketään vetovaunuun ja sitten ajelu "vuoristoradalla" voi alkaa."
Tuommosen uutisvideon löysin, uskaltaakohan tuota enää vanhetakkaa...?

Kirjoittaja höh2
Nimetön
#2 | Lähetetty: 18 Heinä 2009 11:35 
Hiii haaaa. Tummut unohtuu siihe härveliin kaiken kiireen keskellä liika pitkäksi aikaa. Saattaapi olla että ulostuslääkien tarve vähenis, ku siinä ratalla joutus päivän pyörimään. Pitäs kait siinä välillä suuntaaki jotenki vaihtaa, ettei menis pönttö sekasi. Parempi kai se ois tuommonen härveliki, ku että joutus päivän sisällä yhessä nurkassa kornottamaan.

Kirjoittaja olija
Käyttäjä
#3 | Lähetetty: 18 Heinä 2009 15:31 
"Akkunan takaa" se löytää netistä ihmeellisiä asioita. Miten se on tämä seniori-ihmisten ulkoiluttaminen Nivalassa?

Kirjoittaja Lopitsoi
Käyttäjä
#4 | Lähetetty: 19 Heinä 2009 02:13 
olija:
olija
Käyttäjä#3 | Lähetetty: 18 Heinä 2009 15:31
Vastaa Lainaa
"Akkunan takaa" se löytää netistä ihmeellisiä asioita. Miten se on tämä seniori-ihmisten ulkoiluttaminen Nivalassa

Aamusella aukastaan dementia kojin ovet ja iltapäivä kahtellaan asukkeja kylältä:)

Kirjoittaja olija
Käyttäjä
#5 | Lähetetty: 21 Heinä 2009 18:01 
Ei saa laskea leikkiä dementiaihmisten kustannuksella.

Kirjoittaja Lopitsoi
Käyttäjä
#6 | Lähetetty: 23 Heinä 2009 22:16 | Muokkasi: Lopitsoi 
Vanhuksia kohdellaan laitoksissa perusoikeuksien vastaisesti
15.07.2009
Laitoksissa monet ikäihmiset saattavat joutua odottamaan jopa 2-3 viikkoa suihkuun pääsemistä. Kunnat laiminlyövät asianmukaista vanhustenhoitoa.Myös vaipoissa säästetään ja esimerkiksi iltapäiväkahvit on saatettu lopettaa joissakin laitoksissa kokonaan, sanoo Superin puheenjohtaja Juhani Palomäki, joka on järkyttynyt vanhustenhoitoon viime vuosina kohdistuneista säästöistä.

Palomäki korostaa, että vanhustenhoidon saattaminen asianmukaiselle tasolle on tahtokysymys.- On kuntien päättäjien vastuulla, että laitoksissa on kunnollinen vanhustenhoito. Heidän on priorisoitava toiminta niin, että ikäihmiset saavat laitoksissa asianmukaista hoitoa, hoivaa ja välittämistä.

EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen toteaa, että ikäihmisten hoito on ollut jo pitkään rempallaan Suomessa. - On kysymys oikeudenmukaisuudesta ja perusoikeuksien toteuttamisesta, lisää Juntunen.

kopioitu : sanomat24.fi sivulta

Kirjoittaja tarkkailija
Nimetön
#7 | Lähetetty: 24 Heinä 2009 05:58 
Kansanedustaja Jyrki Kasvi huristeli alkuvuonna yli 5 500 eurolla.
Jyrki Kasvi kertoo käyttävänsä paljon taksia, koska se on
Jyrki Kasvi kertoo käyttävänsä paljon taksia, koska se on "usein ainoa vaihtoehto, millä kalenterin saa pelaamaan". (ATTE KAJOVA)

Vihreiden kansanedustaja Jyrki Kasvi nousi Iltalehden selvityksessä eduskunnan ahkerimmaksi taksin käyttäjäksi.

Hän huristeli tammi-kesäkuun aikana taksilla veronmaksajien piikkiin yli 5 600 eurolla. Kasvi hyppäsi taksin kyytiin puolen vuoden aikana 263 kertaa.

Taksikulutilaston kakkossijan nappasi Markku Rossi (kesk), jonka pirssimaksut kohosivat lähes 5 000 euroon. Kolmas oli Reijo Laitinen (sd) noin 4 600 euron laskullaan.
Toistakymmentä kansanedustajaa opiskelee kesällä kieliä eri puolilla maailmaa.
Katri Komin (kesk) kielimatkaan uppoaa eniten rahaa.<br>
Katri Komin (kesk) kielimatkaan uppoaa eniten rahaa.
(JOHN PALMéN)
ota kantaa

Ovatko ulkomaiset kielikurssit tarpeellisia kansanedustajille?
O
Kyllä Ei
8% 92%
Ääniä 7788
keskustele

Ovatko ulkomaiset kielikurssit tarpeellisia kansanedustajille?

Viisitoista kansanedustajaa hioo kielitaitojaan erilaisilla kielikursseilla kesän aikana veronmaksajien piikkiin. Eniten rahaa palaa kansanedustaja Katri Komin (kesk) opintoihin, kun hän pänttää ranskaa Ranskassa.

Parin viikon tehokurssi maksaa runsaat 6 100 euroa, josta kurssin osuus on yli 4 000 euroa. Majoituskustannukset nousevat lähes 1 400 euroon.

- Uskon, että kurssi on hintansa väärti, Komi sanoo.

Kansanedustajien ulkomaisiin kielikursseihin uppoaa tänä vuonna lähes 60 000 euroa.

Eniten kansanedustajat opiskelevat englantia (kuusi edustajaa) ja ruotsia (viisi). Ahvenanmaan edustaja Elisabeth Nauclèr puolestaan harjoittaa kroatiaa ja Heli Järvinen (vihr) espanjaa.

Kahdesti vaalikaudessa

Eduskunnan hallintotoimiston toimistopäällikkö Martti K. Korhonen sanoo, että edustajien ulkomaisille kielikursseille pääsemiselle on tiukat kriteerit.

- Se edellyttää kielen harrastamista ja osallistumista eduskunnassa järjestettyyn kielen opetukseen, Korhonen sanoo.

Edustajat voivat osallistua kahdesti vaalikauden aikana ulkomaiselle kielikurssille.

- Vaalien alla se ei enää ole mahdollista, koska koulutuksen tarkoitus on, että oppimaansa pitää voida myös hyödyntää työssä, Korhonen huomauttaa.

Kansanedustajien kielikurssien lentomatkoihin pyritään käyttämään lentopisteitä kulujen pienentämiseksi.

Kielimatkoille osallistuu tänä vuonna tavallista vähemmän kansanedustajia, sillä Korhosen mukaan keskimäärin osanottajia on ollut noin 30 edustajaa vuodessa.

- Joskus määrä on noussut lähes 50:een edustajaan. Osasyy osallistujien määrän vähenemiseen on siinä, että nuoremman kansanedustajasukupolven kielitaito on aikaisempaa parempi, Korhonen sanoo.Kansanedustajat ovat parhaillaan kesälomalla, mutta heidän eduskunta-avustajansa ovat töissä.

Kansanedustajien kesäloma kestää kolme kuukautta, mutta avustajien vuosiloma on vain 4-5 viikkoa. Koska avustajien vaihtuvuus on suurta ja työsuhteet usein lyhyitä, monella uudella avustajalla lomakausi jää huomattavasti lyhyemmäksi.

Koko vuodessa on kaikkiaan 18 viikkoa, jolloin eduskunta ei ole koolla - eli kansanedustajat pysyttelevät käytännössä yli neljän kuukauden ajan enemmän tai vähemmän poissa Arkadianmäeltä. Avustajille jääkin omien lomiensa jälkeen ainakin 13 viikkoa sellaista työaikaa, jolloin heidän avustettavansa eivät ole paikalla.

Viikon palkat 120 000 euroa

Kansanedustajilla on yhteensä 185 henkilökohtaista avustajaa. Heistä osa-aikaisia on 35 ja vielä voimassa olevia ostopalvelusopimuksia on 27.

Osa avustajista työskentelee samanaikaisesti kahdelle kansanedustajalle, joten käytännössä jokaisella kansanedustajalla puhemies Sauli Niinistöä (kok) lukuunottamatta on oma avustaja. Niinistö on todennut, että tulee toimeen ilman eduskunta-avustajaa koska hänellä on muuta apuvoimaa.

Avustajien vuosittainen palkkapotti on yhteensä 6 100 000 euroa ja se on kolmanneksi suurin yksittäinen kuluerä eduskunnan kanslian toimintamenoista. Edelle menevät vain kanslian virkamiesten palkat (27 miljoonaa euroa) ja tietohallintomenot (10 miljoonaa euroa).

Avustajien palkkamenot ovat 120 000 euroa viikossa, joten 13 viikon vuosittainen työaika ilman avustettavan kansanedustajan läsnäoloa kustantaa veronmaksajille kaikkiaan 1 560 000 euroa.


Kyllä rahaa on.Kyse on siitä mihin sitä käytetään.

Kirjoittaja olija
Käyttäjä
#8 | Lähetetty: 24 Heinä 2009 19:04 
Mitenkähän tämä vuodatus liittyy tähän otsikon aiheeseen? Eduskunnan menot ovat hyttysen ininää, ei niitä voi verrata vanhusten hoitokuluihin. Vanhusten hoito kuuluu kunnan vastuuseen. Kunta saa luonnollisesti valtion avustuksia, mutta kuntapäättäjät päättävät mihin ne avustukset menevät. Pitää osoittaa kunnanvaltuustoon ja kunnanhallitukseen!

Kirjoittaja v 8
Käyttäjä
#9 | Lähetetty: 25 Heinä 2009 20:56 
saakeli soikoon!mitä eivät oo aiemmin opiskellu kieliä,ei mun opiskeluja nyt maksettas ja miten se on valittu siihen hommaan jossa tarvitaan kieliä eikä osaamista oo?.sama homma olis että ku valitaan esim. sorvari töihin joka ei osaa sorvata ja sit sitä koulutetaan kalliilla.tyhymää.ja nuilla hemmetin herroilla on muutenki hyvät tulot nii miksi pitää päästellä taksilla vaikka varaa olis omaanki autoon?!samallalailla niitten pitäs ajella omilla autoilla niinku me muutki prkl!!!sillä saatas vaikka mitä vanhusten hoitoon jos ees muutama paskahousu kulukis omilla kyyteillä ja maksas matkat ite ja jättäs taksin rauhaan!

Kirjoittaja inspector kadketti
Nimetön
#10 | Lähetetty: 25 Heinä 2009 22:31 
niin että nuo tarkkailijanki mainitsevat kulut voitaisiin ohjata suoraan vanhusten hoitoon vai onko oikein että 1 560 000 euroa menee kansanedustajien avustajien palkkoihin.1 560 000 euroa.Työhön joka kansanedustajien pitäisi itse tehdä.Heillä kun on palkallinen lomakin.Ei PERKELE.Taitaa olija olla kokoomusporvari itekki ku heti veti herneen nenuun tosta tarkkalijan kirjoituksesta mikä ei kylläkään ole kuin vain vähän jäävuoren huippua.Suomi on yksi maailman korruptoitunein maa.Kumma kun ei kansa työnnö talikkoa perseeseen politiikoille.

Kirjoittaja olija
Käyttäjä
#11 | Lähetetty: 26 Heinä 2009 12:48 
Kansanedustajien palkoista on helppo taittaa peistä, mutta kyllä edustajamme ovat palkkansa ansainneet. Jos edustajien palkkataso ei ole riittävä, ei sinne saada päteviä edustajiakaan. Mieluimmin palkkoja pitäisi nostaa tuntuvasti! Vanhusten hoito on siis kunnan vastuulla. Kuntapäättäjien pitäisi korjata tilanne, eli säästää muissa menoissa. Ketähän nekin Nivalan ns. viheralueet palvelevat. Paljon pannaan kaupungin varoja puistoihin ja muihin ns. maiseman kaunistusjuttuihin. Peruspalvelut pitäisi turvata ensin ja ylimääräinen raha sitten muualla, jos on tarvetta.

Kirjoittaja inspector kadketti
Nimetön
#12 | Lähetetty: 28 Heinä 2009 21:43 
Olipas asiallinen vastaus ja täyttä asiaa vaikka turpaani sulle revin.Hattua nostan ja papukaijamerkin saat ja munkkikahavit.

Kirjoittaja Lelluna
Nimetön
#13 | Lähetetty: 31 Heinä 2009 08:51 
No en kyllä sanois että edustajien palkkoja tarvis nostaa!!!
Ei kai ihminen tarvi noin paljon rahaa sitten millään!!! Ei ne nyt niin kummoista työtä silti tee, etteikö suurin osa kansasta pystyis samaan!!! Persettään leventävät salissa ja painelevat nappia jos sattuvat etes ilmestymään paikalle!!!
Ne niitten kielimatkat yms pitäs ottaa omasta palkasta!!! Kyllä niillä niihin varaa on ihan taatusti!!!
Jos tavallinen tallaaja sais tollasen palkan edes kerran elämässään niin olis varmasti järkeväpää käyttöä!!!
Nykyajan ihmiset on niin samperin hienoja ku pitäs olla kaikkea!!! Oispa kiva nähä miten nuo rikkaat pärjäis kun niille annettas "elämysmatka" köyhyyteen ja ku palkka ois alle 2000€/kk ja siitä sais laskia ruuat,lainanlyhennykset,laskut yms pois!!!
Jos kerran saavat etuina kaikki työmatkat, kielimatkat ja luoja ties mitä kaikkea, en usko että palkan tarvis olla nuin julumetun iso!!! Kylläpä voisivat itekki ajatella sitä aikkaa ku joutuvat vanahain kottii ja kahviakaa ei sais ku sillon ku sitä ohojelmassa on! Ulkona eivät pääsis käymmään jos ei hoitajat ehi käyttään!!!
Ne pitäs pistää viikoksi elämään vanhainkottii samanlaista elämmää ku vanhukset..Jo ommaa vanahuuttaan ajatellen kannattas taatusti ajatella palijoko sitä palakkaaki itelleen haalii!!! Jo puolet siitä riittäs palakaksi niillekki lurijuksille!!! Ennemmin soisin hoitajille ja esim raksamiehille ja muille TOSI duunareille semmoset palakat!!! Ne sitä oikiaa työtä tekkee!!! Erityisesti hoitajat!!!
Hatun nostot hoitajille ja kaikille muille, jotka pienillä palakoilla kittuuttaa ja tekevät raskasta ja arvokasta työtä!!!
Ite jos menisin eduskunttaa niin minä vaikka luovuttasin puolet tuommosesta palakasta eri paikkoihin kullosestaki palakasta!!! Ei se raha tee ihimisestä onnellista, mutta sitä ois hyvä olla sen verran jokkaisella, että perustarpeet tullee tyyvytettyä!!! Liika mammona noussee päähän!!! Ihminen luullee olevasa parempi ihminen jos pussista löyttyy vähä enämpi kahisevvaa!!!
Ite voisin sanua että oon onnellinen vaikkei sitä aina kaikkia saakkaa mitä haluais, ja vaikka jouttuu joka kuukkausi laskeskelleen että miten ne rahat riittää kaikkeen pakollisseen!!!
Kyllä niille ihimisille jotka nyt on vanhainkojissa, sois paremman palvelun! pitkän ja rankanki elämän ovat elänneet!!!
Mutta lopen..Mitäs ihimettä tavallinen pulliainen mahttaa millekkää ku ei kukkaa uskalla vastusttaa,ja rikkaat alakkaa rikastua ja köyhät köyhtyä...
Mutta kyllä sitä pitäs edustajien ottaa järki kätteen ja miettiä mihin sitä rahhaa laitettaa!!!

Kirjoittaja olija
Käyttäjä
#14 | Lähetetty: 31 Heinä 2009 15:35 
Olipa "Lellunalla" huutomerkkejä!!!!! Kansanedustajamme palkat ovat vähintään kohtuullisia. Ei niitä pidäkään verrata tavallisen tien tallaajan palkkoihin. Duunarit (paperityöläisetk, selluköpit, rakenuusmienet yms. oikean työn tekijät) tienaavat lähes tuplasti edustajien palkat. Ei niiden kannata lopettaa hyvää hommaa mennäkseen edustajaksi. Yritysmaailman ihmisten ei myöskään kannata vaihtaa työtään alempi palkkaiseen edustajan hommaan. Eli kyllä kansanedustajien palkkoja pitäisi nostaa tuntuvasti, jotta saisimme kattavan eduskunnan (kansa pienoiskoossa) kuten alunperin Ståhlbergin perustuslaissa edellytettiin. Hoitajat ovat palkankorotusinnossaan saaneet kunnat kerjäysluukulle (valtiolta), kun palkat nostettiin yläkanttiin. En moiti hoitajia sinänsä, kohdistan kritiikkini valtuutetuille, jotka kunnan budjetista päättävät. Valtuutetut käyttävät kunnan rahat (ja myös valtionavut) toisarvoisiin kohteisiin. Kyllä nivalainen Raimo Sailas oli äsken televisiossa oikeassa, samat ihmiset maksavat kaikki verot, niin kunnan kuin valtionkin. Kuntapäättäjät pitäisi saada ruotuun. Aina ovat valtiolta kerjäämässä lisää, kun menee omat päätökset harakoille!!!!!

Kirjoittaja Lelluna
Nimetön
#15 | Lähetetty: 1 Elo 2009 09:09 
No just joo.. Eipä taija olla olijalla tietoa todellisista palkoista jos väittää että edustajien palkat ovat "pienemmät ku perusduunareilla" ja "tienaavat lähes tuplasti edustajien palkat"...
Ei täälä ainakkaa oo niin hirveet palakat!!!
Mutta enpäs enempiä ala mesuaan...
Mutta oikiasti esim. ilta-sanomissa olleet palakka listat ei kyllä täälä pijä paikkaasa..kaikki ihimetelly että missähän tuommosia palakkoja saa...
kyllä sinne eduskunttaan varmasti moni lähtis mieleellään nosteleen tuommosia palakkoja...

Sivu  Sivu 1 / 254:  1  2  3  4  5  ...  250  251  252  253  254  Seuraava » 
Nivala Nivala.org keskustelu / Nivala / Vanhusten ulkoiluttamisautomaatti Ylös

Vastauksesi Klikkaa tätä ikonia siirtyäksesi lainattuun viestiin

 

 ?
Voit lähettää viestejä anonyymisti kirjoittamalla käyttäjätunnuksen ja jättämällä salasanakentän tyhjäksi. Jos sinulla olisi käyttäjätili, voisit kirjautua foorumille ko. lomaketta käyttäen…
 
 
  Nivala.org keskustelu Foorumia pyörittää Forum Software miniBB ®