Nivala.orgNivala.org keskustelu Angelina verkkokauppa
 | Foorumin etusivu | Rekisteröidy | Vastaa | Etsi | Tilastot | Ohje |
Lukijoiden ajatuksia Nivala.org keskustelu / Lukijoiden ajatuksia /

Ajetaanko kuntalaisten asioita oikein?

Kirjoittaja NiVi
Tiedottaja
#1 | Lähetetty: 28 Marras 2008 03:50 
Ihmetytti 13.11.-08 valtuuston kokouksessa, kun sivistystoimenjohtaja otti koulutusbudjettia esitellessään negatiivisen kannan Haapajärven tilanteisiin.

Kohdissa, joilla ei ole käytännön merkitystä ja osa oli piilotettua totuutta, jonka rehtori Turunen selvitti totuudenmukaisesti. Ala-asteen luokkakoko oli Haapajärvellä 16 ja Nivalassa 18 (Ei mainittu että Haapajärvellä oli parempi). Lisäksi Nivala vähentää 4:ltä ala-asteen koululta yhden opettajan viran ja Karvoskylä ei saa kolmatta opettajan virkaa, joka on aikaisemmin sovittu.

Vain ala-asteella saadaan vielä kasvatuksellinen tulos korjatuksi, jonka nykyaikaisten kotien kasvatus ja kiire ja välinpitämättömyys ovat pirstaloineet. Ei lukiolaisten tilannetta voi enää auttaa opettajia lisäämällä kasvatuksellisesti vaan ongelmissa on käytettävä kuraattoria tai poliisia. (Tuleeko meille samanlainen tilanne joka oli Kauhajoella lakeuden rauhallisessa kunnassa)?

Onko järkevämpää sijoittaa valtion opetukseen tulevia rahoja (joita kuntaan on tullut riittävästi joihinkin seisoviin Tiilimaan tiejärjestelyihin ja maastotöihin ennemmin kuin tulevan nuorison terveeseen tulevaisuuteen).

Palvelukeskusten iltaruokailussa omaiset joutuvat jatkuvasti syöttämään potilaat jotka eivät itse saa ruokaa suuhunsa. Onko kunnan päättäjien tarkoitus virkamiesten määrää lisäämällä Kalliossa hoitohenkilökunnan kustannuksella ja entä sitten jos syttyy tulipalo ja kaikki palaa poroksi.
Entä Pelastuslaitoksen menot? Onko syynä Oulaskankaan ylipitkät päivystysajat pitkien matkojen takia. Samoin suunniteltu ylimääräinen hälytysaikaviive vaarantaa potilaiden henkiä syrjäkylillä.

Arvo Korkiakoski

Lukijoiden ajatuksia Nivala.org keskustelu / Lukijoiden ajatuksia / Ajetaanko kuntalaisten asioita oikein? Ylös

Vastauksesi Klikkaa tätä ikonia siirtyäksesi lainattuun viestiin

 

 ?
Voit lähettää viestejä anonyymisti kirjoittamalla käyttäjätunnuksen ja jättämällä salasanakentän tyhjäksi. Jos sinulla olisi käyttäjätili, voisit kirjautua foorumille ko. lomaketta käyttäen…
 
  Nivala.org keskustelu Foorumia pyörittää Forum Software miniBB ®