Nivala.orgNivala.org keskustelu Angelina verkkokauppa
 | Foorumin etusivu | Rekisteröidy | Vastaa | Etsi | Tilastot | Ohje |
Lukijoiden ajatuksia Nivala.org keskustelu / Lukijoiden ajatuksia /

Muniva kukko

Sivu  Sivu 1 / 272:  1  2  3  4  5  ...  268  269  270  271  272  Seuraava »  
Kirjoittaja NiVi
Tiedottaja
#1 | Lähetetty: 20 Huhti 2009 14:19 
Muistatko munivan kukon? Luulen, että lukijain joukossa on sellaisia, joilla on myös muistoja munivasta kukosta. Lieneekö keväisellä päivällä osuutta siihen, että mieleeni nousi muistoja lapsuuden ajalta.

Kuten tiedämme kukko on virkeä eläin. Varhain aamulla, 4 - 5 kieppeillä se alkaa hoitaa virkaansa. Kuuluvalla äänellään se herättää talonväen päivän askareisiin. Oli kesä, tai talvi, pyhä tai arki, se hoitaa tehtäväänsä uskollisesti.

Mielessäni on lämpöisiä muistikuvia munivasta kukostani. Tutustuin siihen neljän - viiden ikäisenä. Oletko kiinnostunut kuinka se tapahtui? Kukkoni oli aika laiha. Siinä oli ehkä parikymmentä sivua. Mutta ne olivat mielenkiintoisia! Kukkoni nimi oli Aapiskukko. Kodissani sillä oli tietty paikka. Löysin sen joka aamu samasta paikasta. Herättyäni ryntäsin ensiksi tapaamaan "kukkoani". Sydän pamppaillen tartuin siihen. Pian tuli se jännittävin hetki. Varovasti avasin kukon. Ja joka kerta yllätyin. Se oli muninut! Joskus "munana" oli karamelli. Toisena aamuna raha, 5 tai 10 penniä.

Joskus löysin sokeripalan. Munilla oli voimakas vaikutus. Aamu aamulta homma muuttui jännittävämmäksi. Halusin tutustua munijaan yhä paremmin.

Näin jatkui jonkin aikaa. Eräänä iltana koin yllätyksen. Veljeni luki ääneen läksyjään. Istuin hänen vierellään. Sitten säpsähdin rajusti. Seuratessani veljeni lukua tajusin kaiken! Karjaisin innoissani: "Minä osaan lukea!" Vanhempani eivät uskoneet. He nostivat eteeni kirjan, avasivat sen, osoittivat erästä sivua ja sanoivat: "Lue tuosta"! Tein työtä käskettyä. He eivät uskoneet. Testi jatkui. He osoittivat toista kohtaa. Ja vielä kolmatta. Tulos oli joka kerta sama. Lopulta he uskoivat. Muniva kukko oli "opettanut" minut 5-vuotiaan kossin lukemaan! Se oli riemun päivä kotiväelleni. Luulen, että iloitsin itse kaikkein eniten. Sillä nyt eteeni avautui uusi maailma.

Millaisia muistoja sinulla on kukostasi? Kerrothan niistä!
Muistelija

Kirjoittaja olija
Käyttäjä
#2 | Lähetetty: 20 Huhti 2009 18:55 
No eipä kukko muninut, ei ollut sellaista tapaa meidän porukoilla aikoinaan.

Kirjoittaja kuksugrör
Nimetön
#3 | Lähetetty: 4 Touko 2012 12:45 
Minulle kukko on muninut mm. kaulapannan, erilaisia hattuja ja ainakin yhden Spotify-soittolistan. Olen usein miettinyt, mistä kukko osaa munia juuri sellaisia asioita mitä kulloinkin tarvitsee, tai jopa sellaisia mitä ei edes ehtinyt ajatellakaan.

Se voi olla, että kyseessä on Ängelholmin muniva pillikukko, mutta en ole aivan varma.

Kirjoittaja lappilitraan
Käyttäjä
#4 | Lähetetty: 4 Touko 2012 12:52 
Onpa siistii, et jollai muullaki on kokemuksii munivasta kukosta!
Miulle kukko on muninu aika paljo asioita. Viimesin muninta oli sydän. Se tuli kukkopilliltä. Ihan kukkokukolta on tullu mm. pillejä, mitta, joskus jopa alkoholiannoksia. Miusta on yllättävää, miten monipuolinen muninta kukolla voi olla, aatellen, et sille se on vaikeempaa ku esim. kanalle.

Kirjoittaja kuksugrör
Nimetön
#5 | Lähetetty: 4 Touko 2012 13:00 
Lappilitraan: uskomatonta!

Minua myös eritoten ihmetyttää tämä ympärivuotinen ja niin monipuolinen muninta. Ymmärrettäväähän on että kanoja tarvitaan munimaan niitä alkiollisia tai alkiottomia munia, koska olisi aika riskialtista ylläpitää kukkotarhaa, jos takeita muninnan tuloksena saatavasta hyödykkeestä ei ole. Ja tehokkuusaste on sitten toinen asia. Jos kukko munii pelkästään tarpeellisia tai ajankohtaisia asioita, täytyisi kukkotilallisen sitten muninnan jälkeen selvittää, että kenelle ko. esine kuuluu ja sitten kuljettaa tuotos asiakkaalle. Tietysti tähän kaikkeen kuluisi hirveästi aikaa ja energiaa - aivan liikaa suorastaan. Eri asia olisi tietysti jos kukko munisi kultaisia munia. Vai oliko se hanhi?

Kirjoittaja lappilitraan
Käyttäjä
#6 | Lähetetty: 4 Touko 2012 13:05 
Kyllä vain, se kultamunia muniva on hanhi, parahin Kuksugrör.

Mie kannustaisin kyllä kaikkia perheellisiä jatkamaan tätä munivan kukon perinnettä. Sen avulla voi opettaa lapsille, nuorille ja miksei aikuisillekin, kuinka tärkeää on arvostaa silloin tällöin saatavia, elämän lisäiloja. Ja mikä parasta munivassa kukossa; se voi munia myös opetuksia!

Kirjoittaja H
Nimetön
#7 | Lähetetty: 4 Touko 2012 14:42 
Minusta tämä kukkojen muninta pitää saada jollain hallintaan! Ajatelkaa nyt, mitä jos esimerkiksi Pohjois-Korean kukot saavat päähänsä munia vaikka ydinaseita?! Kuka kantaa vastuun? Vanhemmat, ajatelkaa lapsianne!

Samaan aikaan mietin, että esim. Titanicilla ei tainnut olla kukkoja muualla kuin viinipedillä? Siellä olisi ollut parille pelastusveneelle käyttöä. Tai onkohan ne pelastusveneet munittu jonnekin muualle?

Kirjoittaja ELENAsocotvet
Nimetön
#8 | Lähetetty: 8 Huhti 2017 12:20 
Фёдоров Анатолий Георгиевич - МЕРЗАВЕЦ с ником ELENAsocotvet, Ивацевичи, +375 (29) 716-94-93

Kirjoittaja ELENAsocotvet
Nimetön
#9 | Lähetetty: 8 Huhti 2017 12:25 
Фёдоров Анатолий Георгиевич - (ELENAsocotvet), Ивацевичи, +375 (29) 716-94-93 - ДУРЯТ ВСЕХ - ПОДЛЕЦЫ

Kirjoittaja ELENAsocotvet
Nimetön
#10 | Lähetetty: 8 Huhti 2017 12:26 
Фёдоров Анатолий Георгиевич - (ELENAsocotvet), Ивацевичи, +375 (29) 716-94-93 - ПОДОНОК

Kirjoittaja ZacharyFloub
Nimetön
#11 | Lähetetty: 11 Kesä 2017 05:00 
Š”ŠŗŠ°Š¹Šæ evg7773 Š›Š°Š¼ŠøŠ½ŠøŠ½ Laminine LPGN Š•Š“ŠøŠ½ŃŃ‚Š²ŠµŠ½Š½Ń‹Š¹ ŠæрŠ¾Š“уŠŗт Š² Š¼ŠøрŠµ Š“Š°ŃŽŃ‰ŠøŠ¹ Š²Š¾ŃŃŃ‚Š°Š½Š¾Š²Š»ŠµŠ½ŠøŠµ ŠøŠ· Š›ŃŽŠ±Š¾Š¹ Š±Š¾Š»ŠµŠ·Š½Šø

Kirjoittaja ZacharyFloub
Nimetön
#12 | Lähetetty: 11 Kesä 2017 05:01 
Š”ŠŗŠ°Š¹Šæ evg7773 Š›Š°Š¼ŠøŠ½ŠøŠ½ Laminine LPGN Š•Š“ŠøŠ½ŃŃ‚Š²ŠµŠ½Š½Ń‹Š¹ ŠæрŠ¾Š“уŠŗт Š² Š¼ŠøрŠµ Š“Š°ŃŽŃ‰ŠøŠ¹ Š²Š¾ŃŃŃ‚Š°Š½Š¾Š²Š»ŠµŠ½ŠøŠµ ŠøŠ· Š›ŃŽŠ±Š¾Š¹ Š±Š¾Š»ŠµŠ·Š½Šø

Kirjoittaja ZacharyFloub
Nimetön
#13 | Lähetetty: 11 Kesä 2017 05:01 
Š”ŠŗŠ°Š¹Šæ evg7773 Š›Š°Š¼ŠøŠ½ŠøŠ½ Laminine LPGN Š•Š“ŠøŠ½ŃŃ‚Š²ŠµŠ½Š½Ń‹Š¹ ŠæрŠ¾Š“уŠŗт Š² Š¼ŠøрŠµ Š“Š°ŃŽŃ‰ŠøŠ¹ Š²Š¾ŃŃŃ‚Š°Š½Š¾Š²Š»ŠµŠ½ŠøŠµ ŠøŠ· Š›ŃŽŠ±Š¾Š¹ Š±Š¾Š»ŠµŠ·Š½Šø

Kirjoittaja ajeebmedia
Nimetön
#14 | Lähetetty: 13 Kesä 2017 00:02 
Ghost plays with truck
watch hidden Ghost plays with truck

https://youtu.be/BnDzkZgQofw

Enjoy to watch this video
and share and subscribe

Kirjoittaja Annazorry
Nimetön
#15 | Lähetetty: 21 Kesä 2017 02:52 
Nice to meet you!
As you are here - you trade binary options! I want to send you a link to facebook page where you can get a fully free binary options trading alarms.The provider that will not ask for depositing money, opening any account or registration!!! Check it!!! https://goo.gl/FQmKND

Sivu  Sivu 1 / 272:  1  2  3  4  5  ...  268  269  270  271  272  Seuraava » 
Lukijoiden ajatuksia Nivala.org keskustelu / Lukijoiden ajatuksia / Muniva kukko Ylös

Vastauksesi Klikkaa tätä ikonia siirtyäksesi lainattuun viestiin

 

 ?
Voit lähettää viestejä anonyymisti kirjoittamalla käyttäjätunnuksen ja jättämällä salasanakentän tyhjäksi. Jos sinulla olisi käyttäjätili, voisit kirjautua foorumille ko. lomaketta käyttäen…
 
 
  Nivala.org keskustelu Foorumia pyörittää Forum Software miniBB ®